vineri, 15 aprilie 2011

Inghetata de banane si capsuni

Deoarece inca am dileme in ceea ce priveste asocierea fructelor cu diverse nuci, seminte si uleiuri, (ani buni am fost o adepta "inflexibila" a combinarii corecte a alimentelor si din punctul meu de vedere fructele merg asociate numai intre ele sau cu miere/alti indulcitori naturali  gen: sirop de agave, sirop de artar, etc.), desi am vazut ca existe multe retete de inghetate care folosesc din plin seminte si nuci, ele totusi nu m-au atras, in schimb am testat cu mult succes aceasta reteta uluitoare prin simplitatea ei, dar extrem de sanatoasa, prin faptul ca nu face asocieri nepotrivite care ingreuneaza digestia.

  • 2 banane coapte
  • 10 capsuni (se poate folosi orice fruct sau mirodenii gen scortisoara, menta, vanilie)
  • 1 lingura de miere de salcam 
Cu o seara inainte, bananele se taie felii cu grosimea cam de 1 cm si se pun intr-un vas la congelator.
A doua zi se scot si se pun in paharul blenderului. Utilizand functia “ice” sau “pulse”, mixati bananele pana se faramiteaza in bucatatele marunte. Apoi se pun in robotul cu lama in S si se amesteca bine pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam, daca este nevoie, un indulcitor si fructele sau mirodeniile alese.


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

    4 comentarii:

    1. Pai n-ai ce sa mai lamuresti. Cunostintele tale sunt bune, ce-ai citit e chiar corect, majoritatea retetelor incalca principiul (de baza, as zice) in alimentatia raw: fructele se mananca separat de alte alimente, la o masa separata, niciodata dupa ce-am mancat altceva, ca desert. Si chiar si fructele, din cate stiu eu(am citit in cartea "Sa traim Sanatos fara toxine"-in format electronic), nu se amesteca intre ele: papaya, pepenele galben si pepenele rosu se mananca fiecare separat. Eu chiar nu incalc regula asta. In plus, au o aroma divina de care chiar vreau sa ma bucur. Mi-a fost mai greu pana m-am desobisnuit de pepene cu paine (care cica ingrasa, si eu vreau sa ma ingras!) care nu-i o combinatie tocmai fericita pentru stomac...In rest, fructe sa fie! ;))

      O zi minunata, asa ca tine!

      Crista

      RăspundețiȘtergere
    2. Da, Cristina, asa este, dupa cum am postat chiar ieri, mi-am tras concluziile. Si eu stiu amanuntul ca anumite fructe nici macar intre ele nu se combina, iar pepenele se mananca intotdeauna singur.
      O zi minunata si tie. Multumesc pentru cuvinte.

      RăspundețiȘtergere
    3. Buna ziua,
      Am si eu o intrebare....pentru aceasta inghetata nu s-a folosit nici un aparat deosebit?Ati pus-o pur si simplu la congelator?Multumesc

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Nu am folosit nici un aparat. Am folosit doar congelatorul.

        Ștergere