duminică, 3 aprilie 2011

Fructe Uscate

Primele mele fructe uscate. Au iesit un deliciu. Am pregatit o masa imparateasca de ziua mea, dar cel mai mare succes au avut aceste delicatese cu iz exotic.















Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!




8 comentarii:

  1. Ce bine arata...si sunt atat de sanatoase. Viitorul alimentatiei inteligente!

    RăspundețiȘtergere
  2. minunat blog!as vrea sa te intreb spre ce deshidratatoare sa ma orientez.Sint noua printre rawi si inca mai am o serie de necunoscute.De ex:CEAIUL e raw?otetul balsamic?multumesc anticipat pt,raspunsuri

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru apreciere, Cricinel.

    Eu am deshidrator EZIDRI Ultra FD 1000. Am inteles ca este printre cele mai bune care se gasesc la noi in tara, find intrecut doar de Excalibur. Sunt foarte multumita de el.

    Despre ceai...depinde cum il consumi. Daca este macerat la rece este raw. Eu asa bea ceaiurile si sunt foarte aromate si bune, plus ca isi pastreaza toate proprietatile.

    Despre otet mie mai greu sa imi spun parerea deoarece eu nu folosesc. Prefer sa folosesc lamaie, sos de soia, unde se potriveste, etc. Unii folosesc otet de mere cu miere.
    Am inteles ca otetul balsamic de Modena, cel veritabil, se poate considera raw, dar la noi nu se gaseste varianta autentica, care este foarte scumpa si presupune multi ani de prelucrare.
    Mult succes pe calea Raw Vegan:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi incerca si eu sa usuc fructe...ai putea sa imi spui cam cat timp pot fi conservate si cum le pastrezi? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unele le pastrez in borcane de sticla ermetic inchise, altele le pun in pungi speciale, pe care le videz si apoi le pun in frigider. Pana acum acestea sunt cele doua variante pe care le-am folosit. Nu stiu cat timp vor sta conservate, acum experimentez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, o sa incerc si eu, trebuie sa experimentam...

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Doina, as vrea sa imi cumpar un Ezidri dar ma intreb daca fructele uscate in perioada verii rezista macar 6-7 luni..poti sa ma ajuti cu o informatie? sau ai observat anumite fructe/legume mai rezistente, se merita sa fac achizitia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pastrat fructele uscate la frigider si un an de zile. Mi-am cuparat si un aparat de vidat si le pun inainte in pungi pe care le videz. Cu cat este mai rece spatiul de depozitare cu atat termenul de valabilitate creste. Trebuie testat. Eu nu le-am tinut la temperatura camerei.
      Ardeii uscati si mixul de legume sunt pastrate, de 1 an de zile, in borcane inchise ermetic, la temeratura camerei, si sunt f OK.
      Rosiile le-am pus in ulei de masline si sunt pastrate tot la frigider, dar daca sunt uscate bine rezista si in borcan.

      Ștergere