Ador sa mananc zacusca. Iarna era piesa de rezistenta din camara
familiei. Astazi mi-am reamintit de gustul ei si mi-am dorit sa incerc o
varianta raw. Am cautat pe internet surse de inspiratie, am combinat cu
gusturile proprii si a iesit urmatoarea delicatesa.
- 1 ceasca pasta din seminte de floarea soarelui (ramasa de la prepararea laptelui)
- 6 rosii uscate la soare
- 1 ardei mare rosu
- 2-4 cuburi de telina
- 4 catei usturoi
- 1 Lg suc de lamaie
- 3 Lg ulei de canepa
- 1 lingurita busuioc maruntit
- 1 lingura oregano
- peperoncino dupa gust
- ½ ceasca apa
- sare de Himalaya dupa gust
Folosim pulpa din seminte de floarea soarelui rezultata de la lapte sau,
daca nu avem, facem o pasta din seminte de floarea soarelui hidratate 8
ore in apa de izvor. Rosiile uscate se hidrateaza pentru 10-15 min,
dupa care se storc de apa. Se taie ardeii si telina in bucati mici.
Folosim busuioc si oregano macinat fin.
Se pun toate ingredientele in robotul cu lama in S si se mixeaza bine, pana rezulta o compozitie cremoasa. Punem apa doar atat cat sa obtinem consistenta unei zacusti autentice.
Se pun toate ingredientele in robotul cu lama in S si se mixeaza bine, pana rezulta o compozitie cremoasa. Punem apa doar atat cat sa obtinem consistenta unei zacusti autentice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu