sâmbătă, 9 aprilie 2011

Clatite de capsuni cu crema de ciocolata si cocos

Cele mai uimitoare clatite facute de mine pana acum, avand ca baza, bineinteles, versatilele banane. Si cu acstea am starnit uimire in randul musafirilor la masa raw. Trebuie gustate pentru ca altfel nu va puteti imagina...

Caltite:
  • 4 banane
  • 6 capsuni
  • 3 linguri zeama de lamaie
Crema:
  • 1 cana caju hidratat
  • 2 linguri cacao raw
  • 3 linguri sirop de agave
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri apa de la nuca de cocos
  • apa de izvor (daca este necesar)
1. Clatite. Bananele se taie in bucati mai mici. Se mixeaza toate ingredientele cu robotul cu lama in S, urmarind sa obtinem o compozitie fluida si omogena. Se intinde uniform pe tavitele deshidratorului intr-un strat subtire.
Le lasam la uscat cateva ore, la o temperatura de 40 grade C, pana cand se desprind cu usurinta de pe tava si sunt flexibile.
2. Crema. Nuca de caju se hidrateaza minimum 2 ore. Taiem o nuca de cocos in bucatele mici. Cum se desface o nuca de cocos puteti sa vedeti aici. Folosim si apa de la nuca de cocos.
Punem toate ingredientele impreuna si le mixam pana capata o consistenta ca de crema, pe care o intindem apoi pe foile de clatita. Se ruleaza cu finete. Putem sa ornam cu crema de ciocolata, cocos sau ce alta inspiratie de moment avem.
Sunt extrem de aromate si gustoase.



Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

2 comentarii:

  1. Arata delicios! Abia astept sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atat de delicios incat am facut deja de trei ori. Varianta care mi-a placut foarte mult a fost cu crema facuta din pasta de curmale cu cocos proaspat, macinat fin.

    RăspundețiȘtergere