Bruschetele cu rosii, usturoi si oregano sunt unul din aperitivele dupa care ma dau in vant. Am gasit aceasta formula raw care ma satisface deplin in materie de gust, textura si idee de sanatate.
Paine din seminte de in
Paine din seminte de in
- 1 cana faina din seminte de in
- ½ cana seminte in, hidratate pentru 10 min
- 1 cana nuci sau migdale crude (se poate folosi si pulpa de la lapte)
- 5 linguri seminte dovleac
- 1 lingura ulei de in
- sare de Himalaya dupa gust
- ¼ cana de izvor apa
- plante aromatice (ierburi de Provence) dupa gust
Se amesteca toate ingredientele pana la perfecta inglobare. Trebuie sa rezulte o pasta densa, usor de manevrat si care sa nu fie lipicioasa. Se intinde apoi in foi de aproximativ 1 cm. Se taie in forma dorita si se lasa la uscat in deshidrator 24 de ore la o temperatura de 40 grade C. Se pastreaza la frigider lungi perioade de timp.
Pe aceasta paine se pune urmatoarea compozitie:
- 10 rosi cherry taiate cubulete mici,
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri ulei de masline
- oregano
- cimbru
- sare de Himalaya
In sfarsit o paine pe gustul meu ,adica fara prea multe ingrediente.Multumesc!
RăspundețiȘtergereIngrediente putine, gustul pe masura...
RăspundețiȘtergereEu prefer, acum dupa ce am mai acumulat experienta, painea care are in compozitie si morcov, dovlecel, cartof dulce etc. Iar faina de hrisca si orez integral sunt "the best of". Dar fiecare cu testarile si gusturile proprii.
Aceasta este prima paine pe care am facut-o (3 aprilie 2011). Daca mananci 100% raw, painea devine un subiect de intensa cautare si imensa satisfactie cand o gasesti pe gustul tau.
daca nu am deshidrator, se poate folosi cuptorul de la aragaz la temperatura scazuta?
RăspundețiȘtergereTeoretic da, practic, depinde de cuptor. Dar nu cred ca e o solutie buna pe termen lung. Exista deshidratoare la preturi accesibile si chiar merita investitia. Ezidri are o varianta mica la aproximativ 400 lei.
Ștergerehttp://www.ezidri.ro/uscatorfd500.php?p=1
Si inca o intrebare importanta: de unde se poate cumpara apa de izvor?
RăspundețiȘtergereApa de izvor, de care vorbesc eu in retete, se ia de la un izvor din natura. :)
RăspundețiȘtergere