luni, 4 aprilie 2011

Ciuperci marinate

    Marinarea face ciupercile mult mai digestibile. Astfel pregatite se pot utiliza ulterior in multe preparate raw vegan. Mixul de condimente si zeama de lamaie le face foarte aromate si apetisante.

      • 300 g ciuperci Shitake uscate/ciuperci Champignon taiate felii
      • 700 ml apa de izvor
      • 2 linguri sos de soia (Shoyu sau Tamari)
      • 3 linguri ulei de masline
      • 10 catei de usturoi pisati
      • 1 lingura ghimbir proaspat ras
      • zeama de la 1 lamaie
      • 2 linguri otet de mere bio
      • condimente picante si plante aromatice dupa preferinta
      Se lasa la marinat 12-24 de ore. Se pastreaza la rece.


      Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

      6 comentarii:

      1. La o prezentare de hrana raw am mincat pizza cu ciuperci marinate intr-un mod asemanator (am retinut doar sosul de soia si uleiul din compozitie). Erau bestiale, tot zic sa le incerc si acasa. Varianta cu usturoi si ghimbir cred ca e si mai buna!

        RăspundețiȘtergere
      2. Am cautat o reteta de marinare aproximativ o jumatate de zi. Nu am fost multumita de niciuna.
        Asa ca am inceput sa improvizez imaginandu-mi cam ce as vrea sa iasa. Rezultatul a fost uluitor. Ciupercile Shitake sunt absolut minunate in aceasta formula, mi-au placut mult mai mult decat varianta cu Champignon.

        RăspundețiȘtergere
      3. Ciupercile Shitake se gasesc la unele magazine naturiste.

        RăspundețiȘtergere
      4. dar in stare naturala, neuscate, cum se porcedeaza...se pun pur si simplu la marinat?

        RăspundețiȘtergere