Se pare ca la fiecare intalnire raw vegan, una dintre retetele mele are succes. Dupa Branza cu zucchini si chimen si Ciocolata raw, prezente la primele doua Potluck-uri, aceasta Mini Pizza, a fost apreciata la Party-ul de Craciun.
Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost Pizza raw.
In linii mari procesul tehnologic este acelasi, doar la nivelul blatului si a ingredientelor am facut cateva modificari.
Blat: reteta de la Paine Mediteraneana (simplificata)
- 1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte)
- 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte)
- 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
- 1/2 cana faina din seminte de in
- faina de hrisca cat este nevoie
- 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
- 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc)
- 1/2 cana rosii deshidratate, hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor
- 1/4 cana ardei capia deshidratat, macinat marunt
- 6 linguri ulei extra virgin de masline
- piper, dupa gust
- 1 lingura pulbere de usturoi
- sare de Himalaya, dupa gust
- 3 linguri oregano
Branza
- 1 cana caju crud hidratat 8 ore
- 3 linguri de smantana din caju
- sare de Himalaya
- 2-3 linguri fulgi de drojdie inactiva
Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
Sos de rosii
- 2 rosii proaspete
- 100 g rosii uscate, hidratate 30 min in apa de izvor
- sare de Himalaya
- piper sau peperoncini dupa gust
Se mixeaza totul la robot.
Topping
- ardei capia rosu taiat cubulete foarte mici
- rosi cherry taiate felii
- ciuperci champignon taiate feliute subtiri
- ceapa verde (partea verde) taiata rondele foarte fine
- masline Kalamata, taiate fasii subtiri
- vlastari de ridiche rosie, la care sunt indepartate radacinile
Blatul se unge cu branza si se lasa sa stea la frigider, cateva ore, ca sa se inmoaie. Inainte de servire se mai intinde un strat subtire de branza, dupa care se adauga toppingul de legume. Se incepe cu un strat de ceapa verde, apoi se suprapune unul de ardei capia. Deasupra se pune o felie de rosie, o felie de champignon, cateva bucati de masline si germenii de ridiche rosie. Se serveste cu sos de rosii.
Arata ca niste bruschetti foarte sufisticate. Delicios oricum, felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc, Roxana.
RăspundețiȘtergereArata super, pacat ca am intarziat si nu le-am mai prins. Asa va trebui sa incerc si eu reteta :)
RăspundețiȘtergereNeaparat, Cristina. :)
RăspundețiȘtergereDraga Doina, aceasta reteta a meritat din plin tot efortul si rabdarea- a iesit absolut delicioasa. Nu eram eu nici inainte de a manca crud pasionata de pizza dar cateaodata ti se face o pofta nebuna, nebuna, nebuna dupa ceva din trecutul *mai toxic*.
RăspundețiȘtergereMultumim mult.
Cici.
Draga Cici,
Ștergerema bucur nespus ca ai facut aceasta reteta. Rasplateste toate eforturile depuse. In timp, dupa ce dobandesti experienta, lucrurile devin mult mai usor de facut.