luni, 26 decembrie 2011

Tiramisu

Fiecare familie are obiceiurile ei cand vine vorba despre sarbatori si mese festive. La noi, in astfel de momente, a devenit aproape traditional ca sa pregatim Tiramisu, mai exact, Adrian este cel care  se ocupa de acest rasfat si trebuie sa recunosc ca ii iese foarte bine.
In acest an, pentru ca intre timp am devenit raw vegani, a trebuit sa gasesc o varianta cat de cat echivalenta la acest deliciu. Mai are rost sa zic ca sunt foarte incantata de rezultat?


Strat de ciocolata
  • 1 1/2 cana migdale, facute faina
  • 1/2 cana nuci de macadamia, facute faina
  • 1 1/2 cana apa de izvor
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 1 pastaie vanilie, partea interioara
  • 5 linguri pudra de cacao raw
  • 5 linguri nectar de agave
  • 5 linguri ulei din nuca de cocos
Se amesteca totul in robotul cu lama in S, pana la perfecta omogenizare. Se toarna aproximativ 1-2 cm intr-o cupa/bol si se da lasa la rece  pana  pregatim stratul intermediar.


Strat intermediar
  • 1 cana nuci pecan
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 1 pastaie vanilie, partea interioara
  • 2 linguri Rom Havana Club
Se pun ingredientele in robot si cu functia puls le mixam usor, avand grija ca nuca sa ramana bucatele mici si sa nu devina faina. Se adauga in start foarte subtire peste ciocolata din cupa.

Strat de vanilie
  • 1 1/2 cana caju, facut faina
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 2 pastai vanilie, partea interioara
  • 1 cana apa de izvor
  • 8 linguri nectar de agave
  • 2 linguri lucuma
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei din nuca de cocos
Se amesteca totul in robotul cu lama in S pana la omogenizare. Se adauga aproximativ 1-2 cm peste stratul intermediar. Se da la rece cateva minute.
Se poate adauga un nou strat de ciocolata.
Daca dorim mai putem adauga si alte straturi peste un alt strat intermediar.
In final presaram pudra de cacao cu ajutorul unei site fine.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

10 comentarii:

  1. Doina, cu ce as putea sa inlocuiesc Rom Havana Club? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu un rom de calitate sau, in cel mai rau caz, cu esenta de rom.

    RăspundețiȘtergere
  3. De aratat arata excelent, dar de unde iau nuci pecan si macadamia, sare de Himalaya si nectar de agave in Romania?! Si ce este ingredientul numit lucuma??

    RăspundețiȘtergere
  4. Se gasesc la magazinele naturiste din Romania.

    O sursa mai ieftina dar calitativa este http://www.driedfruits.ro/ . Se comanda on line.

    Lucuma am luat-o de aici:
    http://www.beorganic.ro/search.php?search_query=lucuma&x=0&y=0

    Au preturile cele mai bune si o gama variata de superalimente.

    Chiar daca, la prima vedere, pare pretentioasa aceasta prajitura, realmente isi merita pretul. Asta in cazul in care doresti sa mananci ceva deosebit intr-o zi de sarbatoare. Daca nu, exista o multitudine de retete foarte bune, pe multe bloguri si pagini de internet.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pt linkurile magazinelor online, cu siguranta in oraselul unde locuiesc eu nu as gasi ingredientele prajiturii la cele 2 magazine naturiste care exista.

    La multi ani pe 2012, Doina, si multe dorinte implinite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Oana, La multi ani! si tie si tot ce iti doresti sa devina realitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Da, Mihaella, se poate si este the best of. Scuze ca iti rapund cu intarziere, abia acum am vazut comentariul tau. Intre timp am mai facut de cateva ori si am ramas la fel de incantati.

      Ștergere