duminică, 15 mai 2011

Piure de broccoli cu usturoi verde

Pentru ca Broccoli are atatea valente terapeutice, am urmarit astazi sa il introduc si in dieta noastra. Despre proprietatile ei exceptionale puteti sa cititi aici.
Seamana la gust cu  orezul facut din conopida, dar sunt si diferente notabile. Servit cu salata de rosii cherry a avut un gust minunat.



  • 2 cani broccoli maruntit
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate cateva ore
  • 1/3 cana ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare de Himalalya si peperoncino dupa gust
Broccoli se marunteste in robot (nu se face piure), dupa care se adauga usturoiul tocat marunt, semintele de floarea soarelui facute pasta in robot, uleiul, sarea si peperoncino (sau piper/chili).
Se serveste cu salata de rosi Cherry sau/si pasta de hrean cu smantana de caju (facultativ).



Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

4 comentarii:

  1. ce este peperocinul asta,ca vad ca il folositi destul de des!???

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca o mare amatoare de preparate italiene, am facut cunostinta cu peperoncino la restaurantele italiene. De cate ori merg in Italia imi reinoiesc proviziile, dar am observat ca, mai nou, se gaseste si la noi.
    Peperoncini, sau ardei toscan este o varietate din specia Capsicum annuum . Termenul peperoncini (singular peperoncino ) este utilizat pentru soiurile mai fierbinti de Chili Peppers . Soiuri greceşti sunt mai dulci şi mai amare decât soiurile cultivate în Toscana.
    Imi amintesc, cu amuzament, cum am comadat o portie de spaghete la un restaurant din Brasov, si am primit acesti ardei iuti, care sunt foarte mititei, pusi intr-un vas separat. Eu, mare cunoscatoare in ale peperoncini stuff, am zdrobit intre degete cam trei bucati si am presarat peste spaghetele aburinde, delicioase si acum extrem de focoase. Aproape ca am scos flacari pe nas. Dar erau atat de gustoase ca a meritat sa duc la bun sfarsit masa.
    Cine nu a incercat peperoncino, merita sa o faca, mai ales daca este amator de picanterii extreme si gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata extraordinar! Ce pofta-mi fac culorile astea...abia astept sa o incerc. Multumesc pentru reteta. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite si tie, Adriana! Cu drag.

    RăspundețiȘtergere