miercuri, 11 mai 2011

Tort de migdale cu crema de ciocolata si fructe de merisor

Pornind de la  o reteta a Inei Todoran,  inlocuind unele ingrediente, precum si crema de fructe cu crema de ciocolata, (inca mai am retineri la combinatia de nuci, uleiuri si fructe), am realizat acest tort.



Blat

- 100 g unt de migdale
- 100 g cocos mixat fin
- 2 lg miere

Crema de ciocolata

- 3 banane
- 2 linguri de cacao
- 2 lg miere

Frisca

- 1 cana caju crud
- 1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa; se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase)

- 3 lg miere
- 1 lg suc de lamaie
- 1 lg vanilie macinata
- 1 praf de sare
- 1/2 cana ulei de palmier
- 1 lg lecitina pudra

Incepem prin a prepara frisca: mixam intai nuca de caju pana rezulta o faina fina. Adaugam apoi restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si a lecitinei. Mixam bine si adaugam la urma lecitina si uleiul de palmier. Mai mixam pt a le incorpora. Va rezulta o compozitie lichida insa o vom da la rece pana ne ocupam de blat si de crema de fructe. Frisca se va mai ingrosa la rece.
Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja (daca nu gasiti la magazin le puteti curata de coaja si acasa, turnand apa calda peste ele, lasandu-le asa 15 minute si apoi curatandu-le usor; lasati sa se usuce bine dupa curatare) care se dau la blender pana rezulta o faina fina, se adauga putina apa si se mixeaza pana rezulta o pasta asemanatoare untului de arahide. Acest unt se amesteca cu cocosul mixat fin si cu mierea. Va rezulta un aluat lipicios.
Intindem acest aluat intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Nivelam in strat uniform.
Bananele se amesteca cu cacao si  mierea apoi se toarna peste blat. Se lasa tava la rece timp de 15-20 minute, cat sa se inchege crema de ciocolata.
Se scoate tava afara, se toarna frisca, se niveleaza si se da la rece cateva ore, pana tortul se intareste.
Se orneaza cu fructe de merisor.


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

2 comentarii:

  1. arata senzational, iar gustul cred ca intrece imaginea....sigur il voi incerca in urmatoarele zile....multumesc pentru aceasta reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. A iesit foarte aromat, cremos si satios :))
    Enjoy.

    RăspundețiȘtergere