De cand mancam raw vegan am o singura nostalgie: PAINEA. Iubesc gustul de paine.
O vreme am fost 100% raw vegan, dar de cateva saptamani mai mananc si paine integrala. Am incercat cateva retete de paine raw, dar nu pot sa zic ca am fost foarte incantata. Am testat painea eseniana, painea din seminte, iar acum painea din faina de cereale. Aceasta este cea mai aproape de gustul pe care il doresc de la o paine. Nu pot sa zic ca sunt fan absolut, probabil ca inca sunt marcata de gustul painii coapte, dar e o varianta acceptabila pentru moment si am sa las usa deschisa pentru o reteta mai convingatoare.
Sotul meu zice ca e foarte buna, asa ca...gusturile nu se disputa.
- 3 cani faina integrala de grau
- 1 cana faina integrala de secara
- 2 cani tarate de grau
- 1/2 cana faina din seminte de in
- 1 l-ta sare de Himalaya
- 5 lg ulei masline sau canepa
- apa cat cuprinde
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, adaugand apa cat sa se formeze un aluat maleabil, nelipicios.
Am intins aluatul intr-o foaie de ~ 1 cm, pe cam l-am decupat cu o forma de taiat circulara, iar bucatile rezultate le-am pus la deshidratat in aparatul de uscat pana au devenit crocante (aproximativ 24 de ore).
da asa e....si eu de cand sunt raw singurul lucru de care chiar mi-e dor e painea...si nu painea alba...nicidecum..paine integrala cu tarate si seminte facuta in casa..auff...eu zic ca din cand o felie de paine nu-i bai...tre sa pastram un echilibru..painea asta arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereTe pup
Da, sigur ca nu-i bai, Antzu! Si eu am trecut pe aproape 100% raw, dar mama continua sa faca paine cu tarate in casa - si o framanta ea, nu o face cu masina de facut paine{e o mare diferenta!!!}, iar din cand in cand mai ciugul putina paine de la ea! ;-)
RăspundețiȘtergerearata excelent painica aceasta. si eu am nostalgii mari cu painea coapta, dar dupa ce l-am citit pe David Wolfe si am inteles toate procesele chimice si alchimice din interior, m-am resemnat la painea raw:)
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereInca sunt in cautarea unei paini raw desavarsita. Astazi mi-a venit o idee si sper ca in curand sa pot sa exclam Evrika!
Deabia astept sa vad reteta... le voi incerca pe toate...chiar daca nu sunt fan paine....
RăspundețiȘtergereDe cand am avut probleme cu digestia am invatat sa mananc fara paine asa ca acum imi va fi mult mai usor sa trec la painea raw. (Eu am gasit o retata de "painici cu ceapa" si din asta fac si-mi place cum este...)
Draga Elvira, reteta este "Paine de hrisca si migdale", o gasesti deja pe blog.
RăspundețiȘtergeremultumim pt retetle minunate. eu inca nu am deshidratator.
RăspundețiȘtergeream dat un search pe google si am vazut ca undeva pana in 500 de lei costa.
as vrea sa stiu cat consuma, sa vad daca intr-adevar merita sau daca mai ramane sa studiez.
nu vine factura de curent umflata:)?
Eu am Ezidri http://www.ezidri.ro/uscatorfd1000.php?p=1
ȘtergereConsuma cat un frigider. Nu am constatat ceva schimbat la factura :) este OK.