Nu imi place sa ma laud, dar la aceasta reteta m-am autoproclamat, fara falsa pudoare, "mic geniu culinar".
In primul rand am fost foarte incantata de branza. Este prima branza realizata dupa inspiratia proprie si mi-a placut cel mai mult din tot ce am experimentat.
Blatul s-a comportat admirabil, branza i-a patruns masa usor rigida si l-a facut maleabil si pufos.
Ciupercile urechi-de-lemn au dat o textura crocanta si apetisanta compozitiei, iar in combinantie cu amestecul energizant, au iesit foarte aromate.
Sosul de rosii servit separat, si in cantitatea dorita de fiecare, s-a dovedit o alegere potrivita.
Stiu ca suna la superlativ...dar chiar trebuie degustata ca sa te convingi ca este adevarat!
Blat (reteta de la paine de hrisca cu migdale)
- 500 g hrisca hidratata 8 ore
- 1 cana seminte de in macinate
- 1 cana migdale hidratate 24 de ore
- sare de Himalaya dupa gust
- 1/2 cana tarate de psyllium
Hrisca se face pasta cu ajutorul robotului, dupa care se aduga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare. Intindem compozitia, cu o grosime de 1 cm, pe tavita plata a deshidratorului. Se usuca in deshidrator pret de 24 de ore.
- 1 cana caju crud hidratat 8 ore
- 3 linguri de smantana din caju
- sare de Himalaya
- 2-3 linguri fulgi de drojdie inactiva
Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
Sos de rosii
- 2 rosii proaspete
- 30 g rosii uscate
- 3 fire de usturoi verde
- 1 lingura ulei de masline
- sare de Himalaya
- oregano si busuioc proaspat sau uscat
Se mixeaza totul la robot.
Topping
- 1 ardei capia rosu
- 3 ciuperci champignon stropite cu putina lamaie si ulei de masline
- 100 g ciuperci urechi-de-lemn hidratate in apa, la care se adauga sos de soia si condiment amestec energizant de la Sonnentor.
- 3 fire ceapa verde
- 50 g masline Kalamata
- vlastari de ridiche rosie
Blatul se unge cu branza si se adauga toppingul de legume. Se serveste cu sosul de rosi.
Daca vreti sa impresionati pe cineva cu aceasta bucatarie, cu aceasta Pizza reusita este de 100%.
Daca vreti sa impresionati pe cineva cu aceasta bucatarie, cu aceasta Pizza reusita este de 100%.
Poza este minunata!
RăspundețiȘtergereBuna ziua, am descoperit blog dumneavoastra si ce pot sa zic? Imi place foarte mult! Marea fotografii si delicioase retete. Ti-ar placea sa traduci in engleza? Aceasta pizza pur si simplu pare uimitor-Oho! Salutari din Germania!Julia
RăspundețiȘtergereo splendoare, felicitari
RăspundețiȘtergere> Nati
RăspundețiȘtergereMultumesc Nati. Gustul a fost pe masura pozelor.
>Julia
Buna ziua Julia. Ma bucur ca iti place blogul meu. Intentionez sa fac o varianta a lui si in limba engleza. Pana atunci Google Translator poate fi un ajutor pretios.
>Ramona
Mutumesc Ramona, esti tare draguta, mereu ai un cuvant frumos de spus.
Arata incredibil de bine si sunt convinsa ca este o delicatesa! Am o curiozitate: cate persoane au mancat din aceasta pizza? Pare a fi foarte consistenta!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez
Aceasta pizza a fost mancata in doi dar cred ca mergea si pentru patru persoane. Noi eram flamanzi ca lupii dupa o zi de muncit "La Mosie" si mancat pe apucate.
RăspundețiȘtergereSi da, a fost o delicatesa, m-a surprins si pe mine rezultatul.
Si eu te imbratisez si succes cu noul job. Sunt sigura ca l-ai atras prin puterea dorintei. Si eu cred in vorba "Fii atent ce iti doresti!"