vineri, 20 mai 2011

Paine din grau si secara

De cand mancam raw vegan am o singura nostalgie: PAINEA. Iubesc gustul de paine.
O vreme am fost 100% raw vegan, dar de cateva saptamani mai mananc si paine integrala. Am incercat cateva retete de paine raw, dar  nu pot sa zic ca am fost foarte incantata. Am testat painea eseniana, painea din seminte,  iar acum painea din faina de cereale. Aceasta este cea mai aproape de gustul pe care il doresc de la o paine. Nu pot sa zic ca sunt fan absolut, probabil ca inca sunt marcata de gustul painii coapte, dar e o varianta acceptabila pentru moment si am sa las usa deschisa pentru o  reteta mai convingatoare.
Sotul meu zice ca e foarte buna, asa ca...gusturile nu  se disputa.


     

    • 3 cani faina integrala de grau
    • 1 cana faina integrala de secara 
    • 2 cani tarate de grau
    • 1/2 cana faina din seminte de in
    • 1 l-ta sare de Himalaya
    • 5 lg ulei masline sau canepa
    • apa cat cuprinde








    Am amestecat toate ingredientele  intr-un bol, adaugand apa cat sa se formeze un aluat maleabil, nelipicios.

    Am intins aluatul intr-o foaie de ~ 1 cm, pe cam l-am decupat cu o forma de taiat circulara, iar bucatile rezultate  le-am pus la deshidratat in aparatul de uscat pana au devenit crocante (aproximativ 24 de ore).



    Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

    8 comentarii:

    1. da asa e....si eu de cand sunt raw singurul lucru de care chiar mi-e dor e painea...si nu painea alba...nicidecum..paine integrala cu tarate si seminte facuta in casa..auff...eu zic ca din cand o felie de paine nu-i bai...tre sa pastram un echilibru..painea asta arata foarte bine.
      Te pup

      RăspundețiȘtergere
    2. Da, sigur ca nu-i bai, Antzu! Si eu am trecut pe aproape 100% raw, dar mama continua sa faca paine cu tarate in casa - si o framanta ea, nu o face cu masina de facut paine{e o mare diferenta!!!}, iar din cand in cand mai ciugul putina paine de la ea! ;-)

      RăspundețiȘtergere
    3. arata excelent painica aceasta. si eu am nostalgii mari cu painea coapta, dar dupa ce l-am citit pe David Wolfe si am inteles toate procesele chimice si alchimice din interior, m-am resemnat la painea raw:)

      RăspundețiȘtergere
    4. Va multumesc pentru aprecieri.
      Inca sunt in cautarea unei paini raw desavarsita. Astazi mi-a venit o idee si sper ca in curand sa pot sa exclam Evrika!

      RăspundețiȘtergere
    5. Deabia astept sa vad reteta... le voi incerca pe toate...chiar daca nu sunt fan paine....
      De cand am avut probleme cu digestia am invatat sa mananc fara paine asa ca acum imi va fi mult mai usor sa trec la painea raw. (Eu am gasit o retata de "painici cu ceapa" si din asta fac si-mi place cum este...)

      RăspundețiȘtergere
    6. Draga Elvira, reteta este "Paine de hrisca si migdale", o gasesti deja pe blog.

      RăspundețiȘtergere
    7. multumim pt retetle minunate. eu inca nu am deshidratator.

      am dat un search pe google si am vazut ca undeva pana in 500 de lei costa.

      as vrea sa stiu cat consuma, sa vad daca intr-adevar merita sau daca mai ramane sa studiez.

      nu vine factura de curent umflata:)?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Eu am Ezidri http://www.ezidri.ro/uscatorfd1000.php?p=1
        Consuma cat un frigider. Nu am constatat ceva schimbat la factura :) este OK.

        Ștergere