miercuri, 25 mai 2011

Green Smoothie "Kale si portocale"

 Un suc care ma incanta. Ador combinatia de sucuri verzi cu suc de portocale. Nu te mai saturi sa le bei.

  • Siberian Kale
  • patrunjel verde
  • vlastari (sprouts) de ridiche rosie 
  • portocale
Frunzele verzi se fac suc cu ajutorul unui storcător cu ax canelat si se amesteca cu suc de portocale proaspat stors. Eu folosesc proportia de 50%-50%.
O emisune despre sucuri verzi, pe care am realizat-o ulterior la Bioculinaria, pe care puteti sa o vizionati aici.


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

7 comentarii:

  1. super! unde ai gasit varza kale? am cautat peste tot.... Multumesc. Adina

    RăspundețiȘtergere
  2. >Karma police
    Despre Kale de pe site-ul ligiei Pop:
    " Va aduceti aminte cand va povesteam despre miraculoasa planta numita Kale care este de mai multe soiuri, unele mai minunate decat altele? Planta este foarte rezistenta, in special la iernile care au abundenta de zapada. Rasadurile nu sunt destul de rezistente la inghet precum plantele mature si de aceea trebuie plantate ori primavara dupa ce a trecut inghetul, in august sau la inceputul lui septembrie. Daca rasadurile sunt plantate afara, acestea nu vor rezista pe timp de iarna daca nu ajung sa creasca in plante mature. Eu spre exemplu, am avut-o in gradina toata iarna trecuta si chiar dupa atatea ingheturi a rezistat cu vitejie, avand frunzele la fel de verzi si sanatoase. Anul acesta a dat 4 brume peste toate plantele, si sunt la fel de viguroase ca si cum n-ar fi dat nici o bruma.

    Se pot folosi cu incredere pentru vlastari, pentru smoothie-ul verde, pentru chips sau salate de iarna. Se stie despre Kale, ca are un continut mare de calciu si sulf, care impreuna sunt perfecte pentru intarirea si construirea oaselor, dar si ca un pansament pentru sistemul digestiv. Bogata in beta carotene, vit. K si C, luteina, kale-ul contine sulforaphane in special cand este taiata in fasii pentru salata, aceasta substanta avand proprietatea de a lupta contra cancerului. Este de asemenea o sursa de indole-3-carbinol, un chimical care ajuta la repararea ADN-ului in celule, blocand dezvoltarea celulor canceroase. (Informatie preluata in parte de la Wikipedia.)"
    >Adina
    Kale am gasit in gradina mea.:)
    Am comandat seminte pe site-ul Ligiei Pop.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, asa ma bucur ca te-am gasit! Atat cat am vazut in 2 ore, pot sa-ti spun ca esti minunata! Iti multumesc si eu pentru ca impartasesti cu noi acesta bucurie!
    De 3 zile bajbai pe net dupa informatii despre mancarea cruda. Acest blog este un abecedar pentru mine. Si pentru asta, iti multumesc!
    Intelegi ca imi era straina acesta notiune iar acum am dupa ce sa invat! Traiesc o mare bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Elvira,
    ma bucur si eu ca evolutia mea ajuta si pe altii sa creasca. Iti doresc pasi lini si usori in aceasta minunata schimbare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este superba fotografia,acel verde crud...e minunat,imi imaginez si ce gust are...sa nu mai spun de beneficii...felicitari! Spun si eu la fel ca si Elvira; Traiesc o mare bucurie! :)

    RăspundețiȘtergere