sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Varza a la Cluj

In fiecare casa exista feluri de mancare preferate, mancaruri pentru care sotul sau copii fac giumbuslucuri sau recurg la santaj sentimental ca sa le obtina. In cazul nostru cele doua vedete culinare sunt:  sarmalele raw si icre din seminte de chia.
In general Adrian nu are dorinte foarte clare sau exprese, e adaptabil si se bucura de tot ce pregatesc, dar in cazul sarmalelor lucrurile stau altfel. Periodic, dupa o ritmicitate careia nu i-am prins inca dedesubturile, le solicita imperios.
Varza a la Cluj, specifica zonei in care locuim, este o varianta care imi este mult mai la indemana, la fel de gustoasa ca si sarmalele dar mult mai rapid de pregatit. Servita cu smantana e de vis.




    • 200 g hrisca hidratata 8 ore
    • 100 g pulpa de nuca (ramasa de la lapte)
    • 1 morcov ras
    • 1 ceapa tocata marunt
    • 1 legatura patrunjel tocat
    • 1 castronel de varza murata taiata foarte fin
    • 1 lingurita cimbru macinat
    • 1 lingura ulei de floarea soarelui presat la rece
    • sare de Himalaya,  dupa gust
    • piper macinat, dupa gust
    • smantana de caju, dupa gust
    Se amesteca ingredientele intr-un bol. Se serveste cu smantana de caju.

    Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

      2 comentarii: