De cand sunt raw vegana am facut putine feluri de supa, nu ma pot lauda cu un palmares foarte bogat, dar se pare ca atunci cand vine vorba despre asta, fac alegeri inspirate si ele devin de referinta in meniul nostru.
Aceasta este cea de-a 7-a reteta de supa preparata de mine, "cifra magica", si am fost surprinsi din nou de cat de savuroase sunt supele raw.
Vizitandu-ne de curand gradina de la tara am fost intampinati cu generozitate de varza de Bruxelles, proaspata si aspra, asa cum ii sta ei bine sa fie in acest anotimp. Aceasta este cea de-a 7-a reteta de supa preparata de mine, "cifra magica", si am fost surprinsi din nou de cat de savuroase sunt supele raw.
Am facut aceasta supa cu gandul la supele delicioase de legume din perioada vegetariana si am asteptat cu nerabdare sa vad rezultatul final. Sincer, am crezut ca o sa semene mai degraba cu o salata de vara, lucru care nu ma prea incanta deoarece pe timp de iarna eu prefer radacinoasele, alaturi de ceapa si usturoi, dar spre marea mea surpriza a iesit foarte buna si am avut chiar sentimentul ca mananc o ciorba acrisoara din legume cu smantana. Si desi nu imi place la gust Varza de Bruxelles fiarta in aceasat varianta a fost delicioasa.
- 20 bucati varza de Bruxelles, taiate fiecare in 4 bucati
- 2 morcovi, taiati cubulete mici
- 1/4 conopida, maruntita in robotul cu lama in S
- 10 rosii cherry, taiate in cuburi mici
- 8 ciuperci champignon taiate felii subtiri
- 1 bucata, de aproximativ 10 cm, de praz, taiat rondele subtiri
- 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
- smantana din caju , dulce, (reteta este orientativa)
- completare apa de izvor, dupa gust
pentru marinata:
- 5 linguri sos de soia Shoyu sau Tamari
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri amestec de condimente si flori, Adevarata Picanterie, de la Sonnentor (Ingrediente: boia dulce, usturoi, chili, petale de trandafir, oregano, cimbru, busuioc, rozmarin, piper negru, petale de floarea soarelui si galbenele.)
- piper macinat, dupa gust
- 1 litru apa de izvor
Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor si servim supa rezultata cu smantana dulce, (realizata doar din caju hidratat 1 ora in apa). Marinata vine cu un gust pronuntat acrisor si smantana dulce este o completare excelenta. Adrian mi-a sugerat sa scriu ca supa se consuma cu multaaaa smantana si ca este foarte buna.
Arata fantastic!Din pacate nu sunt maestra in ale gatitului insa,vegetariana fiind,ma tenteaza nespus :P
RăspundețiȘtergereMultumesc :) Nu e mare filozofie, faci primul pas si restul vine de la sine :P
RăspundețiȘtergere