Visez de cateva saptamani la o salata din sfecla cruda. Mi-a fost dor de simplitatea si savoarea acestei salate. Am realizat zilele acestea ca in ultimul timp am o preferinta constanta pentru fructe si ca mananc prea putine legume. Deci caut cu asiduitate retete care sa ma faca sa am un regim echilibrat si diversificat.
Aceasta salata este sanatoasa prin excelenta, foarte gustoasa si pentru cei care prefera gustul dulce un adevarat regal.
- 2 bucati sfecla rosie
- zeama de la 1 lamaie
- 1 bucata hrean
- 100 ml apa de izvor
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
- sare dupa gust
- 1 lingura seminte de pin
Radem hreanul pe o razatoare mica, il punem intr-un borcan si il acoperim cu apa si sare.
Radem sfecla pe o razatoare sau pe un Feliator orizontal de legume și fructe, adaugam ulei, zeama de lamaie, chimen macinat si sare. Luam 2 linguri de hrean si il inglobam in salata, amestecand cu finete. Putem sa adaugam si seminte de pin. Restul de hrean il pastram la frigider si il folosim in alte preparate, sau il combinam cu mar ras si smantana de caju si il mancam pe paine raw. Upps! aste e o alta reteta...foarte buna si ea.
hmmmm,ce bine arata.la fix ,tocmai am cumparat azi de la piata si hrean si sfecla
RăspundețiȘtergereCe imi place cand se petrec sincronicitati din astea! Am mai avut comentarii de acest gen :) Succes la "joaca" si astept impresii.
RăspundețiȘtergereImi place si mie salata de sfecla cruda, numai ca eu o fac in amestec cu morcov si cu coriandru macinat in loc de chimen.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa poza cu sfecla, care de felul ei e nefotogenica, dar tu ai reusit sa o pozezi foarte reusit.
Multumesc mult, Nati. Scuze de intarzierea cu care raspund. Se pare ca mi-au scapat niste raspunsuri de dat.
Ștergere