Pana acum am facut o multime de feluri de paine raw. Asa cum am spus si cu alte ocazii, pentru mine "Painea" ramane un capitol deschis si probabil ca o sa experimentez inca mult si bine pe marginea acestui subiect.
Si pentru ca mi-am dorit o paine cat mai neutra la gust, care sa poata fi mancata cu alte preparate, fara sa le influenteze gustul, am realizat aceasta reteta:
- 6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata
- 2 cani faina integrala de orez rosu
- 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor
- 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S
- 1/2 cana faina de migdale
- 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
- 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc)
- 1/2 cana faina din seminte de in
- 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
- 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare de Himalaya dupa gust
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, usor de format . (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de garde C.
Arata foarte bine! Si e sanatoasa!!!!!!!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta, arata foarte bine si parca imi si inchipui gustul ... :-)
RăspundețiȘtergereMa omori cu retetele de paine " CHINEZOAICA BATRANA"
RăspundețiȘtergereVa mutumesc mult Lavi, Cristina si Anisca.
RăspundețiȘtergereorez rosu??? de unde si cat costa?? merci
RăspundețiȘtergerefoarte interesanta reteta. tare as vrea s-o incerc, pentru ca in fotografie arata imbietor !
RăspundețiȘtergeremultumesc !
@Anonim. Orez rosu am gasit la un moment dat la Carrefour. Am luat atunci o cantitate mai mare. Dar am vazut si la magazinele naturiste. Nu mai stiu pretul.
RăspundețiȘtergere@Carmen. Cu drag. Merita incercata.
RăspundețiȘtergere