Aceasta reteta doresc sa o fac din luna august. Atunci am invatat sa fac pesto de busuioc special pentru ea. Dar asa a fost sa fie si sa ii vina vremea doar acum. Se poate lasa in deshidrator pentru 2 ore, dar e foarte buna si asa. Am fost foarte incantati de gustul ei si am trecut-o deja pe lista preferintelor.
Taitei din dovlecel zucchini
- 6 dovlecei zucchini mici
- 1 lingurita sare de Himalaya
Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
Branza de caju
- 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri drojdie inactiva
- sare de Himalaya dupa gust
Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
Sos de rosii
- 6 rosii cherry
- 1/2 cana rosii uscate, hidratate 20 minute in apa de izor
- 1 lingura ulei extra virgin de masline
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita majoran uscat
- sare de Himalaya dupa gust
- peperoncini sau chili pepper, dupa gust
Sos pesto de busuioc, varianta de iarna
- 2 cani spanac
- 2 linguri busuioc uscat maruntit fin
- 1/2 cana seminte de pin
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare de Himalaya dupa gust
- apa de izvor cat este necesar
Se amesteca in robotul cu lama in S.
Ornare
- masline Kalamata
- germeni de ridiche rosie
Asamblare
Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.
Ce frumos arata!Felicitari... e atat de colorata si sigur e atat de delicioasa...doar contin branza mea preferata. O s-o incerc negresit dar astept un picut mai incolo cand vine caldura...ca pe gerurile astea nu prea intra prea multe chestii crude in afara de fructe si cate o salata pe ici colea.
RăspundețiȘtergeresuperb ♥
RăspundețiȘtergereo zi minunata draga mea!
Multumesc Emily, o zi minunata si tie!
RăspundețiȘtergere@Alina. Multumesc mult.Intra mai mult decat iti imaginezi, trebuie doar sa te obisnuiesti. Poti sa mai introduci si sucuri, smoothie-uri, vlastari/germeni,lapte din seminte/nuci, supe raw la 40 de grade, etc. toate potrivite in orice anotimp. Succes!
RăspundețiȘtergereMultumim Doina pentru reteta! Am si facut-o aseara. Ieri cand am vazut-o mi-a facut cu ochiul si vazand ca am cam toate ingredientele si aveam niste nuci si caju puse la inmuiat, am dat fuga in piata de am luat 2 dovlecei mici si proaspeti, si aseara am facut cele 3 sosuri, singura adaptare a fost la pesto, unde am pus nuca inmuiata in loc de seminte de pin, dar a iesit foarte bun si asa. Mi-am cladit frumoasa lasagna direct in caserola de sticla pentru adus la lucru si am savurat-o in pauza de masa. Un deliciu. Am dat si colegilor sa guste, si au laudat-o :)
RăspundețiȘtergereMa bucur Cristina de vesti. Felicitari ca te-ai incumetat sa o faci, pentru ca la prima vedere pare o reteta sofisticata. E usor de facut si foarte gustoasa. Mai astept si alte vesti :)
RăspundețiȘtergere