duminică, 27 noiembrie 2011

Ciocolata alba cu ghimbir

De cand am descoperit ciocolata raw, imi tot merge mintea si imaginatia in directia asta. Si pentru ca am citit lucruri interesante despre macadamia, m-am gandit sa incep sa le folosesc in retetele mele. 
"Nucile de Macadamia au cel mai ridicat conţinut de grăsimi nesaturate dintre toate alunele. Grăsimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sânge. Conţinutul de acizi graşi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de măsline.
Contine 72% grasimi si are ungust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier".


  • 100 g unt de cacao
  • 50 g nuci de macadamia macinate
  • 1 lingura sirop de agave
  • 1/2 lingurita baton vanilie macinat
  • 1 lingura ghimbir pulbere
  • 1 praf de sare
Untul de cacao se incalzeste la 40 de grade in deshidrator. Restul ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca toate cu ajutorul robotului cu lama in S pana la completa omogenizare. Se asteapta pana se intareste putin compozitia si cat este inca fluida se toarna in forme de silicon care in prealabil au fost usor unse cu ulei de migdale. Se dau la rece.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

6 comentarii:

  1. Ceva asemanator am facut si eu dar cu nuci caju in loc de macadamia, foarte buna iese.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare ca te-am descoperit. Retetele sunt excelente. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. >Ramona. Poate cu caju iese chiar mai bine. Nucile macadamia dau, foarte repid, o senzatie de satietate . Dar au iesit foarte bune si astea.

    RăspundețiȘtergere
  4. >Albastru. Multumesc mult pentru toate, pentru ca m-ai descoperit, pentru ca imi gasesti retetele excelente si pentru felicitari. Iti doresc joaca placuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara,
    Am incercat sa fac ciocolata doar ca am o mica problema....dupa ce am topit untul de cacao si am adaugat celalalte ingrediente, cand s-a intarit cele solide si mierea erau pe fundul formei. Nu s-au omogenizat. Oare trebuia sa astept sa se intareasca putin compozitia si apoi sa torn in forma sau alta este greseala?
    Multumesc si felicitari pentru blog!
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata Azaria,
    Secretul este intradevar sa astepti putin pana se mai intareste compozitia si apoi sa torni in forme.
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere