Aceasta este o pasta absolut delicioasa, pe care am facut-o de dragul rimei si al jocului. Am gasit interesant sa combin seminte de dovleac cu ulei de dovleac si cu pulpa de dovlecel. Bine ca nu exista si alte produse de la dovleac, pentru ca, probabil, nu cred ca m-as fi putut abtine de la inglobarea lor in acasta ludica minunatie. Despre proprietatile terapeutice ale semintelor de dovleac puteti sa cititi aici. Am servit aceasta hranitoare pasta pe paine de hrisca si migdale impreuna cu multe masline. Ne-am oprit doar cand totul s-a terminat.
- 100 g seminte de dovleac inmuiate cateva ore in apa (de izvor)
- 1 dovlecel zucchini (matur) taiat cubulete
- 3 linguri de ulei din dovleac presat la rece
- 1 lingura Tamari (sos de soia)
- peperoncino (sau chili pepper) dupa gust
- 3 catei de usturoi pisati
- zeama de la 1/2 lamaie
- morcov (spirale) pentru ornat
- masline kalamata
Ultimele 2 ingrediente se folosesc pentru ornare, restul se mixeaza in robotul cu lama in S pana la perfecta omogenizare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu