luni, 28 noiembrie 2011

Supa crema de legume cu chimen

Mi s-a facut dor de o supa cu iz de chimen. Si pentru ca m-am indragostit de dovleacul placintar folosit ca si baza in diverse preparate, (o varianta de iarna pentru  dovlecelul Zucchini), am improvizat aceasta reteta de supa crema de legume.  A iesit extraordinar de aromata si cremoasa.


  • 1/2 dovleac placintar taiat cubulete
  • 1/2 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 lingura pulbere ardei capia deshidratati
  • 2 linguri rosii deshidratate, in ulei
  • 2 linguri mix de legume
  • sare de Himalaya dupa gust
  • peperoncino (sau cilli peper) dupa gust
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • apa de izvor, cat este nevoie
Se da totul la blender pana obtinem o pasta fina. Se serveste cu crutoane de paine (preferabil raw). Enjoy!

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

    5 comentarii:

    1. super reteta, si eu ii dau ocol dovleacului, la fix a venit reteta

      RăspundețiȘtergere
    2. Minunata doamna Doina, Multumim pentru retete atat de accesibile,pentru firescul si prospetimea din post-uri,pentru ca impartasesti cu noi crampeie magice din experientele culinare si nu numai... Cred ca sunt in asentimentul multor cititoare ale blogului care inca nu au lasat comment-uri ,dar se bucura de tot ceea ce descoperi si impartasesti cu noi.Eu sunt de cateva luni un < observator> incantat al blog-ului. Iti doresc sarbatoare in casa si bucurie in suflet! Multumesc, Cristina din Bucuresti

      RăspundețiȘtergere
    3. Draga Cristina,
      multumesc mult pentru vorbele frumoase. Ma bucur ca exista oameni care rezoneaza cu universul meu mental si cu preferintele-mi culinare. E minunat sa vezi cum energia si timpul consumat, intr-un blog de acest gen, sunt investite cu folos si oamenii beneficiaza de pe urma a ceea ce le oferi.
      Si eu iti doresc Lumina in toate.

      RăspundețiȘtergere
    4. Buna,doamna Doina,sunt noua pe acest blog,asa avea o intrebare.Acest dovleac se maninca crud,nu e nevoie de fierbere?

      RăspundețiȘtergere
    5. Draga Mariana, scuze pentru intarzierea cu care iti raspund. Asa cum am scris, in ultima postare, nu am stiut de comentariile din ultimele 2-3 luni. Acum recuperez cu raspunsurile :)
      Acest dovleac se mannaca crud si este foarte gustos.

      RăspundețiȘtergere