sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Ciocolata Black&White

M-am gandit sa va arat ciocolata pe care o fac cel mai des, fara fite si pretentii, rapida si care pe mine ma satisface deplin.


  •  200 g unt de cacao
  • 4 linguri miere de salcam, sau 3 linguri sirop de agave
  • 2 pastai de vanilie (semintele din interior)
  • 3 linguri cacao cruda
  • 2 linguri lucuma
  • 1 banana
  • fulgi de migdale, alune intregi, facultativ
Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, la 40 de grade, pana devine lichid. Amestecam toate ingredientele, cu exceptia pudrei de cacao, in robotul cu lama in S, pana capata o consistenta cremoasa. 
Pe o tava punem o folie alimentara si turnam jumatate din compozitie pe ea in forma circulara. Punem ciocolata alba la congelator pentru cateva minute.
In restul compozitiei adaugam cacao si procedam la fel ca si in cazul ciocolatei albe. 
Dupa ce s-au intarit punem ciocolata pe o suprafata plana si o taiem cu un cutit usor incalzit in 4 cadrane.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

15 comentarii:

  1. Draga Doina,
    te astept cu drag, pe blogul meu, pentru a-ti ridica premiul binemeritat de tine,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. Blogul tau este o continua sursa de inspiratie pentru mine. Imi place foarte mult si astept cu mult interes fiecare noua postare a ta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Luciana. Multumesc mult pentru atentia si interesul tau. Ti-am remarcat prezenta aici inca din perioada inceputurilor. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaela. De la http://www.driedfruits.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Doina,
    felicitari pentru munca extraordinara pe care o faci! Retetele tale ma ghideaza zilnic in drumul meu, pe care l-am inceput de putin timp, catre alimentatia raw.Multumesc mult! As vrea sa te intreb daca untul de cacao si lucuma se pot inlocui cu altceva. Multumesc mult si succes in continuare! Angela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Angela. Multumesc. Succes in toate! Untul de cacao nu se poate inlocui, cel putin nu pentru aceasta reteta. O sursa foarte buna si ieftina de unt de cacao este la driedfruts. Poti comanda on line. Este aproximativ 20 de lei un kilogram.
      http://www.driedfruits.ro/

      Ștergere
    2. Buna seara,
      un 'mic' incovenient al celor de la driedfruits: preturile nu contin tva; deci untul de cacao va costa 25 lei un kg. oricum preturile sunt mai bune comparativ cu alte magazine si au si produse bio.
      Cri

      Ștergere
    3. In magazinele naturiste untul de cacao este aproximativ 35 de lei 100g si la driedfruits 1 kg este 25 de lei. Inconvenientul cu tva-ul este, zic eu, minor. Si apoi, putine calcule matematice pastreaza mintea in forma. :))

      Ștergere
  6. Buna,

    Tare apetisanta ciocolatica :)
    De ceva timp vreau sa comand de la driedfruits si unt de cocos, dar nu stiu de care, imi poti spune te rog daca cel la un kg e bun sau ala nu e pentru prajituri raw :( Merci mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Carmen,
    eu am comandat doar BIO Ulei cocos Rinatura - 130 ml. pret 10.90 RON.
    Nu stiu daca cel la 1 kg este presat la rece.

    RăspundețiȘtergere
  8. imi puteti spune daca iese cicolata daca scoatem lucuma? nu am si nu stiu unde gasesc! ce rol are??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucuma se gaseste (de exemplu) la Beorganic.ro
      "Lucuma este un fruct subtropical, din Peru. Crește la o altitudine de circa 1000 - 2400 m. Fructul este bogat în nutrienți, având un nivel crescut de caroten, vitamina B3, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale (fier). În unele țări, înghețata cu savoare de lucuma este printre cele mai cunoscute. În Peru, lucuma este mult mai cerută decât fructele de pădure, ciocolata sau vanilia în prepararea înghețatei.
      Pentru obținerea pudrei de lucuma se folosește fructul, care este un îndulcitor natural. Puteți adăuga o lingură de lucuma pudră în deserturile dvs, precum ar fi: înghețatele sau smoothie-urile."

      Se poate face ciocolata si fara lucuma, sau folosi un alt aromatizant. Idei se pot gasi in alte retete de ciocolata de pe blogul meu.

      Ștergere