duminică, 20 noiembrie 2011

Ciocolata raw

Am precizat in precedenta postare, cea despre ciocolata cu migdale, cum am inceput ucenicia mea in ale ciocolatei.
Aceasta este o varianta foarte simpla de ciocolata raw vegan, dar ea presupune putina indemanare si cateva lectii facute. 


  • 200 g unt de cacao
  • 6 linguri cacao naturala
  • 4 linguri miere de salcam
  • 1 lingura macca
  • 1 pastraie de vanilie, partea interioara
  • putina sare de Himalaya
Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, fara sa sarim insa peste cele la 40 de grade admise. Restul ingredientelor, care sunt la temperatura camerei,  se amesteca bine in robotul cu lama in S. Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida. Le ungem cu putin ulei de migdale. Cand este totul pregatit incorporam untul de cacao in compozitia din robot si amestecam pana devine totul omogen si de o consistenta mai tare, dar suficient de fluida, ca sa o  putem turna in forme. Acesta este momentul  in care trebuie sa ne miscam cu multa precizie si in mare viteza, deoarece ciocolata tinde sa se intareasca foarte repede. Restul este floare la ureche. Se aplica ornamentele dorite: alune de padure, fulgi de migdale, etc. si se da la rece. Va las pe voi sa apreciati cum este. Eu am ramas fara cuvinte. 

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

9 comentarii:

  1. Ei, acuma, unpic de miere nu face rau nimanui ba din contra :)
    Pare usor de preparat, am sa incerc cat de curand.
    In ceea ce priveste sarea de Himalaya, banuiesc ca e OK si fara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doina, de unde putem cumpara unt de cacao bun? In timisoara am fost pe la toate magazinele naturiste, dar nu am gasit numai unt de cacao pt. uz extern.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cumparat de la Driedfruits, la kilogram. Acum vad ca au numai sub forma asta http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/product&keyword=unt&product_id=628

      Ștergere
  3. doina, de unde putem cumpara unt de cacao bun? in toata timisoara nu am gasit asa (doar unt de caocao pt uz cosmetic).

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara,

    Unde gasesc pudra de maca? Ma gandesc ca trebuie sa fie o sursa de incredere, avand in vedere ca aceasta planta traieste in Peru si noi nu stim prea multe despre ea... Ar putea sa ne vanda pudra de planta X si noi sa nu stim ce consumam...
    Nu stiu, imi dau si eu cu parerea...
    Dvs. de unde cumparati?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere