marți, 29 noiembrie 2011

Branza dulce din nuci de macadamia

Aceasta este prima branza din nuci de macadamia pe care am facut-o. Absolut delicioasa. Este o varianta simpla, cu ingrediente putine, care sugereaza perfect gustul branzei de vaci. Se poate combina cu stafide si folosi in diverse preparate dulci.


  • 200 g nuci de macadamia, hidratate 8 ore
  • apa de izvor, cat sa mearga robotul
  • 1/4 lingurita  probiotice
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • zeama de lamaie, optional
Nucile hidratate se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga probioticele si se lasa sa stea intr-o sita, la temperatura camerei, timp de 12 ore. Se stoarce bine apa care a mai ramas, printr-un tifon (sau saculet special), dupa care se pune branza la frigider pentru inca 12 ore. Adaugam putina sare.  Aceasta este branza dulce de macadamia. Daca o dorim putin mai acrisoara, adaugam zeama de lamaie. In aceasta branza de baza, putem sa adaugam miere, stafide, sirop de agave, vanilie, etc. 

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

3 comentarii:

  1. Imi spui te rog ce probiotice ai folosit si ce rol au in reteta de branza? Eventual de unde le-ai cumparat. Se pot folosi si la facut iaurt vegetal?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc Jarro-Daphhilus+FOS. Am pus acum link si in reteta. Acolo gasesti informatii despre acest produs. Eu l-am cumparat de la Naturland, dar, in principiu, il gasesti la magazinele naturiste.
    Cu aceste probiotice eu fac si smantana raw. Iaurt nu am facut, dar din punctul meu de vedere, smantana raw se paoter considera tot ce vrei tu: smantana, iaurt, chefir etc. Trebuie doar sa pui putin mai multa apa in aceste ultime cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, si despre rolul lor in branza...Dupa cum ai vazut la link-ul de la probiotice, aceste a contin:
    "3,4 miliarde bacterii probiotice: Lactobacillus rhamnosus R-011 670 milioane, Lactobacillus casei R 0256/R0215 670 milioane, Lactobacillus plantarum R 0202/R1012 360 milioane, Lactobacillus acidophilus R-052 670 milioane, Bifidobacterium Longum BB536 (Morinaga) 670 milioane, Bifidobacterium Breve R-070 360 milioane..."
    Acestea actioneaza asupra nucilor noastre la fel precum actioneaza asupra laptelui de vaca. Aceasta este explicatia mirosului si gustului atat de asemanator al lactatelor raw cu cele din lapte de vaca.

    RăspundețiȘtergere