miercuri, 1 februarie 2012

Lapte de cocos

Zilele acestea am urmarit ca dieta mea sa aiba un aport mai mare de hrana lichida. Am consumat sucuri verzi, smoothie-uri, sucuri de legume si fructe, lapte. Astazi am simtit nevoia de ceva hranitor si usor onctuos, dar in acelasi timp am vrut sa fie dulce si aromat.

  • 1 1/2 litru lapte de nuca
  • 1 nuca de cocos 
  • 1 banana
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri sirop de agave
  • ciocolata raw rasa 
Se curata nuca de cocos, se taie bucatele mici si impreuna cu apa de cocos, laptele de nuca, partea interioara din pastaia de vanilie si siropul de agave se amesteca in blender pana capata o cosistenta omogena. Se strecoara laptele obtinut prin saculet, tifon, sau sita. Amestecam apoi din nou in blender laptele impreuna cu banana. Ornam cu ciocolata rasa.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

10 comentarii:

  1. Si eu sunt amator de cocos si am descoperit ca nucile astea care se gasesc la noi sunt ok. Eu maruntesc nuca de cocos in robot pana se face fulgi si apoi o pun in blender.
    Nuca de cocos e f gustoasa, doar ca nu trebuie consumata f frecvent, deoarece contine o grasime saraca in omega 3, 6 si 9. Dar la frigul care e afara e chiar potrivita, un fel de slanina vegetala :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu imi fac lapte de migdale sau nuci cu sirop de agave si vanilie si cateodata adaug cate o nuca de cocos.Cam cat de consistent faceti laptele ? eu de obicei la 200 gr. migdale fac 1,5 litri de lapte iar daca adaug si o nuca de cocos 2 litri. Iasa cca 100-120 calorii / 100 ml lapte.De obicei beau un pahar ( 300 mm ) in loc de micul dejun, unul la ora 10 si unul la ora 16 ca gustare....cam multe grasimi asa-i ? De fapt cu exceptia a doua linguri de ulei de masline nici nu mai consum alte grasimi. Am observat ca in ciuda faptului ca am inlocuit fructele cu acest lapte nu am luat deloc in greutate, din fericire :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Stefan. In reteta asta nu avem propriu-zis lapte de cocos. Este lapte din nuca la care adaugam nuca de cocos, o maruntim/amestecam cu blenderul si apoi strecuram totul. Este un lapte foarte soft. Pulpa ramasa o folosim la alte preparate. Am incercat si eu, in alte momente, sa fac lapte doar din nuca de cocos si a iesit extrem de gras, intr-adevar. Acesta este si motivul pentru care nu am lasat pulpa in lapte.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim. Eu fac laptele din 500 g de seminte/nuci, hidratate in prealabil 8 ore, cu apa si imi ies aproximativ 2 litri de lapte.

    Laptele de migdale/nuci este foarte sanatos, datorita grasimilor nesaturate (cele "bune"), dar si vitaminelor si mineralelor continute, ce te pot ajuta chiar sa slabesti. Se stie ca scad si colesterolul. Asa ca nu e de mirare ca nu te ingrasi.

    Nu cred ca este necesar sa inlocuiesti fructele cu nimic. Sunt foarte bune pentru creier si contin multi antioxidanti. Se recomanda in prevenirea constipatiei, a cancerului de colon, a bolilor cardiovasculare, in prevenirea imbatranirii, a bolilor Alzheimer si Parkinson, reglarea tensiunii arteriale si la buna functionare a sistemului nervos, in cure de slabire. Lista este foarte lunga.

    Din punctul meu de vedere fructele, frunzele verzi , semintele trezite si legumele sunt hrana de baza a omului. Plus ca viata ar fi mult mai "trista" fara ele.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord Doina.Eu sunt dependenta de laptele de nuci/seminte,fructe,sucuri verzi.Le consum zilnic.Dimineata recunosc ca nu doresc sa renunt la cefeluta mea cu aroma de cardemom,insa nu inainte de a-mi lua doza de suculetul de iarba de grau.Dupa cafeluta imi fac un smoothie verdeeeeeeee cu tot ce am la indemana(nelipsita insa este spirulina,clorella,catina).Cand organismul imi cere papa am intotdeauna painici pe care le asortez cu :fie o salatica,fie un sos de tahini,de rosii,de morcovi.....depinde ce detin.Dupa amiaza simt o nevoie teribila de lapte crud pe care il combin cu un varf de cardamom,cacao organica cruda,scortisoara.Tocmai din acest considerent sport fac dupa ce consum aceasta bautura (este extrem de energizanta).Am uitat un aspect.Zilnic introduc in smoothie-ul de dimineata cate un fruct zemos si plantute din germeni de lucerna sau trifoi rosu(plantati de mine deci proaspeti).Am slabit fara eforturi desi nu asta am urmarit si inca vad ca mai slabesc.Banuiesc ca stie organismul ce si cum si el va spune stop.Ideea este ca aceasta rutina alimentara daca i se poate spune asa imi confera echilibru si nu numai .Momentan exista o "lupta" cu a mea mama in legatura cu educatia fetitei mele din acest punct de vedere.Astazi chiar am spus STOP oricarui miros de prajit si am facut curatenie in frigider.Ceea ce ma bucura este ca fetita desi este un copil percepe si raspunde super ceea ce ii sugerez eu.Alina

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna idee pentru maine dimineata, Doina!

    Multumesc,
    Cu drag Cristina

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alina. Iti raspund cu intarziere deoarece am fost plecata o vreme si am luat vacanta.
    Privita de aici viata iti arata minunat. Se vede ca te simti foarte bine in "pielea ta", ceea ce este clar un rezultat al hranei vii consumate.
    Iti doresc mult succes pe mai departe si daca mai intevini piedici in drumul tau sau in ceea ce doresti pentru fetita ta nu uita ca ai o arma infailibila, puterea gandului. Ce gandesti aia culegi.
    O seara minunata iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. laptele de cocos ce se gaseste in comert ( in cutii)se poate folosi ? sint la inceputul noii mele vieti de raw-vegan si nu stiu prea multe....deci,pot folosi laptele de cocos care se caseste in cutii ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am folosit lapte de cocos din comert, asa ca nu stiu. Daca nu ai nuca de cocos proaspata poti sa hidratezi fulgi de cocos uscati si sa urmezi restul pasilor din reteta.

      Ștergere