luni, 20 februarie 2012

Tort de nuci cu ciocolata si vanilie

Aceast tort a fost o inspiratie de moment pentru Agapele ce tocmai a avut loc.
Trebuie sa recunosc ca pentru acest Potluck, Adrian a fost motorul care a facut ca lucrurile sa prinda si sa fie pline de viata. A stiut, ca un adevarat maestru, sa ma motiveze si mobilizeze exemplar, ca sa fac ca totul sa iasa foarte bine.  Uneori un cuvant bine plasat face cat o multime de alte manevre. El si-a spus cuvantul si eu am facut restul. Nu este oare asta un act de magie?
Si deoarece el a fost fost incantat de Tiramisu  pe care l-am facut de Anul Nou, laudandu-l ori de cate ori  a prins ocazia, m-am gandit sa inventez pentru el o varianta solida la acel deliciu. Asa s-a nascut acest tort si a fost cu dedicatie speciala pentru acest fin psiholog, sau mai bine zis...vrajitor.


Blat
  • 500 g nuci hidratate 8 ore in apa de izvor
  • 300 g stafide aurii Jumbo
  • 1 pastaie vanilie, partea interioara
  • 2 portocale, coaja rasa 
  • 2 linguri ulei de palmier raw (incalzit la 40 de grade)
Se macina nucile (eu folosesc Oscar Vital Max si pentru aceasta operatiune)
Se faramiteaza stafidele cu putina apa in robotul cu lama in S. Se adauga nucile, vanilia si uleiul de palmier si se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam apa daca mai este nevoie.
Se pune compozitia intr-un cerc culinar si se lasa la congelator pana preparam urmatorul start.

Strat din nuci pecan
  • 1 cana nuci pecan
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 1 pastaie vanilie, partea interioara
  • 2 linguri Rom Havana Club 
  • 2 portocale, coaja
Se pun ingredientele in robot si cu functia puls le mixam usor, avand grija ca nuca sa ramana bucatele mici si sa nu devina faina. Se adauga in start foarte subtire peste blat.

Strat de ciocolata
  • 2 cani nuci de macadamia, hidratate 8 ore in apa plata
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 1 pastaie vanilie, partea interioara
  • 5 linguri pudra de cacao raw
  • 4 linguri nectar de agave
  • 5 linguri ulei de palmier  raw
Se macina nucile de macadamia. Se amesteca alaturi de celelalte ingrediente in robotul cu lama in S, pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apa dupa necesitate. Se toarna peste stratul precedent. Se lasa la rece pana preparam startul de vanilie.

Strat de vanilie
  • 2 cani caju facut faina
  • 1 varf de cutit sare de Himalaya
  • 2 pastai vanilie, partea interioara
  • 8 linguri nectar de agave
  • 2 linguri lucuma
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 7 linguri ulei din nuca de cocos
  • apa de izvor cat este necesar
Se amesteca totul in robotul cu lama in S pana devine spumos. Se adauga peste ultimul strat si se da la rece cateva minute.
 Start de ciocolata
In final presaram ciocolata rasa. Eu am mai ornat si cu o inimioara din cocos ras, daca tot a avut o dedicatie speciala.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu