sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Mustar raw

Sun entuziasmata ca am descoperit o reteta de mustar care imi place.  Pana acum am folosit faina de mustar si produsul final era mereu prea picant. Cineva, la un pahar de vorba raw,  mi-a "vandut" un pont despre asta si mi-a zis sa folosesc boabe de mustar hidratate in apa.  Interesant... am fost mirata ca nu mi-a venit si mie aceasta idee in cap. Asa ca am incercat. Pot sa spun ca a iesit un mustar perfect, inca putin puternic, dar nu cred ca se poate face altceva in plus  pentru asta. (Eventual se poate adauga putina pasta din caju hidratat.) Pornind de la aceasta reteta de baza, se pot incerca variante cu diverse plante aromatice  sau hrean.



  • 3 linguri boabe de mustar hidratat in apa 8 ore
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 2 linguri otet de mere
  • 1/2 lingurita turmeric ("sofran de india"), sau 1/4 lingurita curcumin (sofran)
  • 1/2 lingurita piper negru  macinat
  • 1 lingurita sirop de agave
  • apa de izvor cat cuprinde
  • pasta din caju hidratat (facultativ ), dupa gust 
Se amesteca totul in robotul cu lama in S pana cand avem o compozitie omogena.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

    9 comentarii:

    1. Buna, Doina!

      Sarbatori senine!

      Amestecam ingredientele intr-un bol si asta este tot? :) Boabele hidratate le amestecam ca atare, nu? Nu le mai macinam etc... Caju cam cat este necesar, aproximativ-orientativ la cantitatile sugerate de tine, in reteta?
      Multumesc,

      RăspundețiȘtergere
    2. Multumesc pentru intrebare. Tocmai ce am observat ca nu am mai scris cum se procedeaza. Uneori ai impresia ca totul este evident :)
      Am completat reteta. Acum cred ca e mai clar.
      Caju aproximativ 2 linguri. E in functie de cat vrei sa fie de picant.
      Victoria, iti doresc si eu Sarbatori pline de fericire si bucurie.

      RăspundețiȘtergere
    3. Super, multumesc frumos! Si am uitat sa intreb daca introducerea caju-ului face mustarul perisabil? Ca sa stiu cat fac si in cat timp sa il consumam.

      Zile frumoase si tie, in continuare!
      Gabitza (mami de Victoria :) )

      RăspundețiȘtergere
    4. Gabi :), eu fac o parte fara caju, pe care o pastrez in frigider pentru mai mult timp si adaug caju doar pentru o cantitate mai mica. Cu caju tine cam 1-2 saptamani, fara, tine mai mult.

      RăspundețiȘtergere
    5. Buna ziua!
      Am si eu o intrebare,daca nu va suparati.De curand am devenit vegetariana dar ceea ce ma impiedica sa fac fel si fel de combinatii de cruditati este blenderul meu care nu reuseste sa-si faca treaba.Cam ce putere are robotul dumneavostra?Sau mai bine zis cam ce recomandati?Sa fie capabil sa faca pasta din caju si alte seminte,piureuri si ce mai e necesar.

      RăspundețiȘtergere
    6. Eu folosesc:
      http://www.braun.com/ro/household/food-preparation/combimax.html - 600W
      si
      Philips HR2094 Aluminium Blender, 750 Watt, Chrome/Black - 750W

      Este calduros blenderul de la Vitamix:
      http://www.beorganic.ro/products/Vitamix-TNC-5200-Negru.html - 1.200W

      RăspundețiȘtergere
    7. "Pontul" e grozav, chiar acum ma duc sa pun boabele de mustar la hidratat! Multumesc mult!

      RăspundețiȘtergere
    8. Extraordinar mustarul! Multumesc! Silvia

      RăspundețiȘtergere