luni, 22 august 2011

Sos pesto de busuioc

Si pentru ca in seara asta am reusit sa recuperez toate retetele cu care am fost restanta, am sa inchei cu o reteta care imi este draga si cu care rezonez foarte bine: Pesto de busuioc. Este singurul preparat pe care l-am facut de mai multe ori inainte de a fi postat.



  • 2 castronele cu frunze de busuioc
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 castronel nuci/ seminte de pin/ fistic
  •  2 catei de usturoi pisati
  • sare de Himalaya
Se maruntesc frunzele de busuioc in robot (cu ajutorul lamei in S), se adauga uleiul si restul ingredientelor si se omogenizeza. Facultativ se poate adauga si putina apa. Se serveste pe paine, crackers raw sau jumatati de ardei capia.
Varianta cu seminte de pin este delicioasa si foarte fina ( citeste rafinata), ce-a cu fistic nu am testat-o inca dar suna foarte apetisant, iar cea cu nuca este gustoasa si satioasa.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

5 comentarii:

  1. Am facut, am papat si este extrem de bun, am folosit un mix de seminte de pin si cu ceva nuci de caju, a iesit un pic cam greut nu am putut sa mananc mai mult de 2 crackeri.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Diverse. Multumesc mult. Abia acum ti-am vazut comentariul.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Radu. Poti sa pui mai putin ulei si seminte daca doresti sa fie mai light. Multumesc ca ai incercat reteta.

    RăspundețiȘtergere