Tot din ciclul cautarilor de paine raw vegan, am gasit o reteta extrem de interesanta la Jenny Ross, pe care am adaptat-o putin la ingredientele avute in camara.
- 4 cesti pulpa de nuca de cocos (eu am folosit nuca de cocos uscata pe care am hidrat-o timp de 8 ore)
- 2 cesti apa de izvor
- 1 lingurita nectar de agave
- 2 linguri seminte de seminte de psyllium (eu am folosit seminte de in macinate)
- condimente de sezon (la alegere)*
Dupa cum vedeti am facut 3 variante.
- *2 linguri curry
- *susan negru presarat deasupra foilor
- *1 lingurita peperoncini (sau chilli pepper) si patrunjel uscat
Se amesteca nuca de cocos, apa, condimentele si nectarul de agave intr-un blender de mare putere. Cand amestecul devine cremos se adauga semintele de psyllium si continuam amestecarea pana ingredientele se leaga. Se intinde compozitia pe tavitele deshidratorului in start subtire (aprox 5 mm) si se lasa la uscat timp de 6 ore la 40 de grade C. Rezulta foi uscate dar suficient de elastice pentru a fi rulate. Se pot umple cu legume sau se pot fot folosi in diverse retete. Am sa revin cu exemple pe aceasta tema.
Se pot rupe in bucati mai mici si folosi pe post de biscuiti (crackers).
Intre timp mi-am cumparat nuci de cocos si urmeaza sa fac si varianta originala.
Buna Doina,
RăspundețiȘtergereIn multe din retele tale apare un ingredient minune: apa de izvor.
Pe la mine la bloc in Bucuresti nu trece nici un izvor si atunci intrebarea se pune de unde procur apa de izvor?
Filtrare, osmoza inversa, care e solutia la orase?
Buna Mihai,
Ștergerenici pe la mine la bloc nu trece nici un izvor. Merg, cam de 2 ori pe luna, la un izvor care se afla in afara orasului intr-o padure.
La orase mai exista optiunea cu apa plata de la magazin, sau tot felul de variante ca si cele pe care le-ai amintit (filtrare, osmoza, etc.) dar in care eu nu am incredere.
In acest moment de unde bei apa? De la robinet?