duminică, 21 august 2011

Ciuperci Shiitake umplute cu branza de migdale

Aceasta este prima reteta de hrana solida cu care m-am incantat dupa cura de sucuri



  • 200 g ciuperci Shiitake uscate
Marinata:
  • 300 ml apa de izvor
  • 5 catei de usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1/2 lingurita peperoncini sau chilli pepper
  • 1 lingura de curry
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
Dressing Misso: 
  •  100 ml ulei de masline extra virgin 
  • 2 linguri tahini din susan crud
  • 1 lingura pasta miso
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la 2 lamai
  • 10 fire de patrunjel verde
  • 1 ceapa alba

Ciupercile Shiitake se pun la hidratat in marinata pentru 8 ore. In momentul prepararii se scurg de zeama si cu ajutorul unui servet se absoarbe surplusul de marinata pana ciupercile devin uscate. 
Se umple fiecare ciuperca cu  Branza de migdale si se orneaza cu rosii uscate. Se lasa la deshidratat 4-6 ore la o temperatura de 40 de grade.  In momentul servirii se adauga patrunjel verde tocat si se savureaza impreuna cu Dressing Misso. (Dressingul se realizeza prin mixarea tuturor ingredientelor cu ajutorul blenderului.)


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

4 comentarii:

  1. Buna Doina.Spune-mi te rog ce gust au aceste ciuperci?Si de unde le-ai cumparat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciupercile astea au un gust foarte aparte, nu se poate descrie, trebuie sa le gusti. Se gasesc la magazinele naturiste.

    RăspundețiȘtergere