marți, 9 august 2011

Suc de legume "Eroica"

Astazi, la un interval de cateva minute unul dupa celalalt, am primit 2 semnale pe aceiasi tema. Am concluzionat ca trebuie sa fie incifrat acolo un mesaj prin care Universul imi vorbeste. 
O prietena care locuieste in America, mi-a relatat la un pahar de vorba raw vegan, ca tocmai urmeaza o cura de detoxifiere a sangelui cu sucuri de legume, indicata de Gabriel Cousens in cartea sa: "Rainbow life green food cousine". 
Celalalt semn a fost un film la care m-am uitat cu totul "intamplator" dupa aceea:  "Fat, Sick & Nearly Dead", pe care daca nu l-ati vazut pana acum chiar merita sa o faceti. 
Va prezint un mic fragment din prezentarea filmului: "GRAS, BOLNAV & APROAPE MORT este un film motivant ce urmareste povestea lui Joe de a-şi recâştige starea de sănătate. Intrucat medicii şi medicamentele convenţionale nu-l mai puteau ajuta pe termen lung, Joe se întoarce la singura opţiune ramasa, si anume capacitatea organismului de a se vindeca. Cu doar un storcător de fructe şi un generator în remorca, pleaca la drum si promite să bea suc de fructe si legume proaspete pentru următoarele 60 de zile..."
Dupa aceasta vizionare ochii au inceput sa imi sclipeasca, intr-un mod foarte semnificativ pentru cei apropiati mie, asa ca,  atunci cand l-am anuntat pe Adrian ca vreau sa tin in urmatoarele 10 zile o cura cu sucuri din legume si fructe, am realizat, dupa zambetul primit, ca sunt extrem de previzibila si usor de citit.
La inceputurile mele in hrana vie am fost 100% raw, dupa care, treptat, am introdus timid dar sigur, painea integrala. Un subiect care mi-a dat constant sentimente de neimplinire si frustrare si abia astazi, cred, am gasit ac de cojocul acestei dependente. Sunt sigura ca lucrurile se vor aseza din nou in fagasul 100% raw vegan dupa aceasta sarba(u)toare de sucuri. 
Nu sunt chiar "pe val", si din acest motiv aceasta cura nu cred ca o sa fie ceva usor de dus, dar vreau sa profit de acest moment de abundenta a naturii si de "scanteia" primita din acest film, ca sa o duc la bun sfarsit.


Si pentru ca lucrurile trebuiau sa incepa furtunos si in forta am "compus" acest smoothie:
  • 1 sfecla
  • 1/4 varza
  • 15 cm tija de broccoli
  • 1 mana macris
  • 2 dovlecel zucchini
  • 1 castravete
Dupa chestia asta "aspra" mi-am dat seama ca m-am cam rasfatat in ultima vreme savurand sucuri de patrunjel verde amestecate cu suc de portocale...si ca a venit momentul sa trecem la etapa urmatoare.


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

8 comentarii:

  1. Inteleg perfect prin ce treci. Si eu am fost 100% raw, apoi am mai "pacatuit" ici colo cu paine si mancare vegana gatita. Imi doresc si eu o perioada de minim 7 zile cu sucuri din legume, fara sa le inducesc cu fructe. Imi doresc.. dar nu prea ma trage inima (inca). Sunt convinsa ca te vei obisnui cu gustul "aspru" si in curand va deveni o placere sa consumi aceste sucuri. Stiu ca asa ar fi in cazul meu. E mai greu insa sa ma urnesc la drum! Sa ne povestesti cum te simti si ce schimbari apar in viata ta! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru initiativa si eu as vrea sa fac asta curand.
    Imi poti spune, te rog, unde ai vizionat filmul? Ai gasit cu subtitrare?
    Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult numele ales de tine pentru numele potiunii magice cu care te-ai hotarat sa incepi "drumul pe val". Mult succes. Sa ne povestesti detaliile.

    RăspundețiȘtergere
  4. > Corina. Multumesc Corina. Nu stiu daca o sa ma obisnuiesc, sau o sa imi placa pana in final. Dupa ce cateva luni am baut zilnic suc din iarba de grau, mi-am zis ca de acum incolo nimic nu o sa ma mai impresioneze. Ei uite, desi nu e asa de intens ca si cel din iarba de grau, la care mirosul, dulceata si senzatia de greata optionala, il face o piesa de rezistenta la capitolul sucuri verzi, totusi nici asta nu este unul dupa care sa salivezi daca il vezi intr-o vitrina.
    Tocmai am baut varianta "Eroica 2" si inca sunt marcata :P
    Varianta asta a fost din urmatoarele ingrediente: morcov, varza, sfecla, patrunjel verde, telina, ghimbir, lamaie.
    Adrian zice ca lui i-a placut, deci cate papile gustative atatea perceptii.

    RăspundețiȘtergere
  5. > Beatris.
    Se poate viziona online, de exemplu de la aceasta adresa http://xtshare.com/ttoshare.php?Id=68377
    Eu nu am gasit subtitrare la el.
    Si succes la cura de sucuri. Chiar merita efortul.

    RăspundețiȘtergere
  6. >Luciana.
    Multumesc pentru urari. Strang detaliile pentru final

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello , Doina ! Si eu ma pregatesc pentru cura cu suc , momentan fac 3 sapt raw 100% cu o masa solida ceea ce inseamna o salata cu de toate , destul de consistenta si multe sucuri verzi:)O data pe saptamana fac 1 zi numai de suc, peste 1 luna incerc 3 zile de suc, si sper sa ajung la 10 zile de suc cam in 3 luni sau 4 vedem .Daca ai nevoie de sustinere am creat un grup pe Fb se numeste Pentru Minte ,Corp si Suflet suntem deja cateva fete care vor sa faca cura cu suc de o zi..Poti sa ni te alaturi cu relatarea simptomelor :)Sper ca nu te-am zapacit cu comentariul meu kilometric :) Succes la cura!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hey, Alina!
    Multumesc pentru invitatie.
    A inceput a 5-a zi din cura. Chiar daca nu mai sunt chiar atat de "eroica", invat sa imi fac sucuri. Vorba aia: "nevoia te invata". Abia acum mi-am dat seama cate nu stiu despre sucuri. E fascinant. De exemplu am incercat suc de castraveti cu lamaie, mere si pere. A iesit foarte bun, desi l-am creat cu totul accidental dorind sa dau un gust mai atractiv sucului de castraveti.
    Urmaresc sa fac cat mai mult suc verde sau suc din legume, pentru ca pasiunea mea cea mare sunt fructele si trebuie sa imi educ cumva gusturile. Cand nu se mai poate imi fac un suc de fructe. Cu aceasta ocazie am descoperit cat de extraordinar de bun este sucul din nectarine. Il savurez inghititura cu inghititura. Am devenit fan total.
    Ca si prime efecte, am reinceput sa slabesc (de cand sunt raw vegan am slabit 10 kg dar mai sunt cateva kg in plus pe care vreau sa le dau jos), am o fata foarte stralucitoare si arat mult mai bine. A, si am vise constiente. :P Aviz amatorilor.

    RăspundețiȘtergere