sâmbătă, 20 august 2011

Branza de migdale

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar, extrapoland, as putea spune ca o cura de 10 zile cu sucuri din legume si fructe este cea mai buna metoda de-a te face cel mai creativ si ardent raw vegan.
Imi place sa glumesc pe aceasta tema si sa spun ca ultimul suc baut in aceasta cura a fost cel al propriilor mele sucuri gastrice, sucuri produse de salivatia abundenta din timpul in care faceam planuri culinare pentru prima  zi "DE DUPA"... In noaptea premargatoare am pus la inmuiat o multime de seminte, nuci, hrisca si am cautat/gandit/creat retete care sa ma incante si sa ma "recompenseze". 
Sa nu credeti, insa, ca am facut ravagii prin frigider si dulapuri mancand cu disperare tot ceea ce nu am putut manca in perioada precedenta. Am fost cuminte, am iesit treptat din cura, tot cu lucruri lichide gen limonada cu lamaie, cacao naturala cu lapte de migdale, etc,  dar am pregatit terenul pentru urmatoarele zile, folosind intens deshidratorul. Surpriza mea a fost ca acum mananc foarte putin si chiar nu am prea multe dorinte culinare, dar nici nu doresc sa schimb acest lucru, ci consider ca este ceva minunat si demn de pastrat.
In prima zi, dupa cum va spuneam, am gatit nu mai putin de 8 feluri de mancare.  


Sper sa am ragazul sa postez toate aceste retete in zilele care urmeaza, deoarece se apropie o noua plecare la munte.
O sa incep acum cu reteta de branza din migdale.
  • 2 cesti migdale inmuiate 8 ore
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 rosii
  • zeama de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 2 lingurite peperoncini sau chilli
  • 1/2 ceasca apa
  • 2 linguri drojdie inactiva
    Se amesteca toate in robotul de bucatarie cu lama in forma de S. 

    Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

    4 comentarii:

    1. buna! am facut aceasta branza migdale si eu mai adaug la ea o legatura intreaga de patrunjel!este delicioasa! in fiecare zi invat ceva dupa blog-ul tau! felicitari! adelina

      RăspundețiȘtergere
    2. Multumesc mult, Adelina. Si eu invat in fiecare zi cate ceva de la altii, sau de la mine, :) nu e timp de plictiseala.

      RăspundețiȘtergere
    3. Doina, ar merge in loc de migdale, pulpa lor?Am facut dimineata un lapte din migdale, si mi-a ramas pulpa.Cu ce as putea inlocui drojdia inactiva?scuza-mi ignoranta, ce inseamna de fapt inactiva?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Merge, ca o varianta alternativa. Nu e acelasi lucru dar se apropie. Despre drojdie inactiva si cum arata gasesti informatii aici
        http://shop.herghelia.org/karmel/product_info.php?currency=USD&products_id=149&language=ro&osCsid=c2f9806c6a8a3651095e11e7134727f0

        Ștergere