De cand mananc raw vegan am folosit de mai multe ori afirmatia: "Asta este cea mai buna mancare raw de pana acum!". Devine din ce in ce mai dificil sa fac ierarhii in acest domeniu. Pot sa spun insa cu mare precizie, fara sa gresesc deloc, ca asta este printre primele 5 preparate super bune pe care le-am mancat any time.
Am ramas si eu cu gura cascata cand am inceput sa mananc din aceasta salata, eram insa la Potluck, asa ca am inchis-o repejor la loc si mi-am transformat gura intr-un zambet sarmant.
- 20 bucati varza de Bruxelles taiate in 4
- 6 ciuperci champignon taiate felii subtiri
- 2 morcovi facuti "taitei"cu un curatator de legume
- 6 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline, macinate in robotul cu lama in S
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- smantana de caju proaspata (doar din caju, sare si lamaie)
- vlastari de ceapa rosie
Marinata pentru varza
- 10 linguri sos de soia Tamari
- 2 lamai, zeama
- 1 lingurita pulbere din foi de dafin
- piper macinat dupa gust
- apa de izvor cat sa acopere varza
Marinata pentru ciuperci
- 10 linguri sos soia Tamari
- 3 linguri otet de mere
- 2 linguri ierburi de Provence (Herbes de Provence)
- 1 lingurita piper macinat
- apa de izvor cat sa acopere ciupercile
Preparare
Intr-un bol mare asezam ingredientele in straturi. Eu am facut urmatoarea succesiune: varza de Bruxelles, ciuperci, morcovi, rosii, patrunjel, smantana, vlastari de ceapa.
Impresionant! A fost pe placul tuturor convivilor de la Agapele de sambata
Mhmmmm....Cred ca-i super gustos! O sa fac neaparat cand am ingrediente. Varza de unde o iei? Eu cumpar legumele numai din piata... e in supermarket varza de Bruxelles proaspata?
RăspundețiȘtergereVarza o am din gradina proprie. Rezista iarna lasata afara.
ȘtergereA fost foarte buna.
Aaa ce fain, poate punem si noi anul asta, n-am incercat niciodata :)
RăspundețiȘtergere