miercuri, 26 septembrie 2012

14 zile de purificare cu sucuri de toamna

Vazand bogatia de culori, gusturi si miresme care se gaseste in Piata, ca un Con al Abundentei din care se revarsa fructele si legumele toamnei, acum patru zile m-am hotarat in cateva momente, asa cum imi place mie, sa fac din nou o cura de sucuri. 

In anul trecut, ceea ce mi-a declansat aceasta dorinta a fost filmul "Gras, bolnav si aproape mort" ("Fat, Sick & Nearly Dead"), un film exceptional si foarte motivant. (Puteti sa cititi aici despre cum am inceput acea cura si impresiile de final.) 
De data aceasta, pur si simplu generozitatea toamnei a fost irezistibila pentru mine. Insa, tinand cont de experienta acumulata intre timp, vreau sa abordez lucrurile intr-un mod diferit. 
Acestea sunt cele patru mari schimbari pe care am sa le fac:
  • Daca prima data am baut numai sucuri de legume si fructe, acum am introdus si apa de izvor. Am inteles pe deplin cat de important este sa bem apa, indiferent de cate alte lichide consumam intr-o zi.
  • Sunt luate in considerare si sucurile verzi. (Chiar ma minunez cum de nu m-am gandit la asta).
  • Urmaresc sa gasesc un echilibru optim (pentru mine) intre sucuri de legume, sucuri de fructe, sucuri verzi si apa de izvor. Eu fiind indragostita de fructe, data trecuta ponderea au avut-o sucurile de fructe.
  •  Zilnic vreau sa fac dimineata cate o clisma cu cafea, ca sa ajut procesul de detoxifiere. (Mai multe despre detoxifiere gasiti aici si aici).
In acest moment pot deja sa spun ca lucrurile decurg foarte bine. Dovada ca abordarea mea este mult mai adecvata este lipsa efortului din partea organismului. Nu mi-e foame, nu am "stari de rau", nu am tentatii, ma simt excelent si am slabit cele mai "usoare" 2 kg din viata mea. Am chef de miscare si as vrea sa o tin tot asa timp de o luna...O sa ma limitez totusi numai la 14 zile, deoarece plecam, in sfarsit, in vacanta.
Am sa tin un jurnal al sucurilor baute in fiecare zi, pe care o sa puteti sa il vizualizati oricand si sa va inspirati din el daca doriti.
Deoarece suntem foarte mult ajutati de oferta bogata din piete si vremea este inca calda si frumoasa, este un moment foarte potrivit pentru a face aceasta purificare de toamna.
Asta va suna ca o invitatie?...Ei bine, chiar asa si este!
Jurnal

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

10 comentarii:

  1. si mie imi suna a invitatie ... si a inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes! Nu am inteles exact cata cantitate de sucuri poti sa bei pe zi si daca apa poti consuma nelimitat?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dai click pe Jurnal poti sa vezi, orientativ, ce cantitati am baut eu. Eu beau dupa cum simt si cred ca asta este un criteriu corect.

      Ștergere
  3. Doina, mi-ai citit gandurile, chiar voiam sa incep si eu o noua cura de detoxifiere si jurnalul tau este o sursa minunata de inspiratie. Prima cura am tinut-o azi iarna cand optiunile erau mai limitate, acum toamna pot experimenta sucuri mai variate. Daca-mi permiti o sugestie de suc pe care nu l-am vazut la tine pe lista: sucul de ardei rosu gras sau kapia, am facut in vara asta si e foarte bun, dulceag. Eu l-am baut ca atare sau combinat cu suc de rosii cu putina sare si piper. De abia astept sa ma apuc si eu de saptamana viitoare cand imi recuperez storcatorul de la parinti, si eu ma simt foarte bine in timpul curelor cu sucuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes, Cristina, chiar merita! Eu sunt in a 9-a zi si ma simt excelent.
      Nu ai gasit in jurnalul meu sucul de ardei capia/gogosar deoarece nu imi place gustul lui. Multumesc oricum pentru sugestii.
      In aceasta cura nu folosesc sare, condimente, suplimente nutritive etc. Intentia este sa o fac strict cu legume, fructe si frunze verzi de sezon.
      Ne-ai lipsit la ultimele Potluck-uri :)

      Ștergere
  4. Si mie imi pare rau ca nu am putut veni dar de la 1 mai m-am mutat temporar la Braila unde lucreaza sotul meu, si nu am fost prin Cluj sa pot veni. Acum sunt inapoi la Cluj si astept urmatoarele intalniri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Shake-ul de capsuni este preferatul meu, imi fac aproape zilnic cu ajutorul blender-ului Hausberg.

    RăspundețiȘtergere