vineri, 19 octombrie 2012

Budinca raw de ciocolata cu rodie

A venit vacanta, a fost savurata si a trecut. Asa cum trec toate  lucrurile cand ne situam pe o pozitie de perceptie liniara a timpului. Dar exista un alt fel de abordare a lui, unde trecutul, prezentul si viitorul sunt simultane si in care putem sa alegem in fiecare clipa tot ceea ce dorim ca sa traim. Acolo vacanta  noastra la Praga este mereu  accesibila.


De ce Praga? Au intrebat multi asta. Pentru ca ne plac locurile care au poezie, unicitate si istorie. Praga ne-a indeplinit toate asteptarile unei vacante reusite.  Am intalnit originalitate si creativitate la fiecare pas. Multa muzica si culoare. Am translatat parca intr-un alt timp, iar stilul gotic, preferatul meu, mi-a incantat privirea, mintea  si sufletul continuu.
Centrul vechi, unde am locuit si vietuit cateva zile, era parca leaganul tuturor popoarelor. Am auzit limbi din toate colturile lumii si multitudinea de vizitatori parca plutea relaxata pe strazi si prin cladiri, admirand totul. Fiecare detaliu era o poezie. Cu totii eram in vacanta. O stare minunata. Am facut multe lucruri frumoase, si o sa puteti sa vedeti in curand mai multe imagini, care fac cat sute de cuvinte,  aici. (In acest moment avem, ca niste adevarati vizuali ce suntem, mii de poze care asteapta sa fie sortate).
Un alt aspect pe care vreau sa vi-l relatez este referitor la cazare. Pentru un raw vegan am gasit, in sfarsit, formula ideala de locuit. Drumul nostru a cuprins trei orase: Viena, Praga si Karlovy Vary. Am intentionat sa ne intoarcem pe un drum care trecea in apropiere de muntii Tatra si sa dam o raita si pe acolo, dar vremea a devenit ploioasa si am renuntat.
Una din revelatii a fost ca este mult mai comod sa calatoresti cu masina decat cu avionul, chiar daca pare mai obositor,  pentru ca ai o mai mare libertate de miscare. Deoarece doar Praga si Karlovy Vary erau destinatii  fixe, restul traseului a fost facut la improvizatia de moment si in functie de starea vremii. A fost  minunat. Am inlocuit Budapesta cu Viena in mersul masinii, am scurtat sederea la Karlovy Vary si am pornit inspre muntii Tatra...
Am rezervat din tara aparatamente. Este cea mai agreabila forma de locuit si niciodata, atata vreme cat o sa am optiunea aceasta,  nu am sa mai aleg sa locuiesc intr-un hotel. Confortul este mult mai mare, deoarece ai o mica chicineta la dispozitie si tot felul de accesorii si aparatura, foarte utile intr-o calatorie. Pentru cineva cu regim diferit de viata si mancare este  ceva salutar.
Cum prepararea mancarii in stil raw vegan este foarte usoara si de scurta durata, nu am simtit deloc ca am pierdut timp in bucatarie ci, din contra, ca l-am castigat, prin usurinta cu care ne-am putut misca printre obiective turistice si traiul comod de fiecare zi. Ne-am simtit la Praga, din primul moment, ca si acasa .
Sunt foarte multe de relatat dar am sa las imaginile sa vorbeasca singure.
Acesta budinca a fost facuta la Praga. A fost o improvizatie simpla si delicioasa.

Am topit ciocolata (pusa intr-o pungulita) intr-un vas cu apa calda. Am pus apoi ciocolata topita si banana in robotul cu lama in S (am avut cu noi unul de capacitate mica) si le-am amestecat pana au capatat o consistent cremoasa. Am ornat-o cu multe seminte de rodie. Combinatia ciocolatei cu rodia a fost geniala, asocierea gusturilor dulce si  acrisor a  fost foarte agreabila si racoroasa.


Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

7 comentarii:

  1. Sper ca v-ati simtit bine in concediu :)
    Ideea este foarte buna. De multe ori combinatiile simple sunt cele mai delicioase si apreciate.

    O combinatie asemanatoare fac si eu dimineata inainte de antrenament: 2-3 banane pisate (cu furculita din comoditate), un pumn mic de boabe de cacao raw macinate in rasnita de cafea, jumatate de lingura de pudra de acai, 1 lingura de pudra proteica de canepa, 1 lingura de pudra de maca, 2 lgte de unt de cocos raw.

    Amestec toate ingredientele pana la omogenizare si presar un pumn de goji hidratate in prealabil. Rezultatul este un fel de budinca consistenta care ma ajuta sa fac fata cu brio unui antrenament sportiv intens de 1h-1h30'.

    Pofta mare ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Andrei, ne-am simtit minunat. Multumesc de reteta, o sa o incerc cat de curand. Te imbratisam.

      Ștergere
  2. praga, dragostea mea dintotdeauna si pentru totdeauna. Nu cred ca am vazut ceva mai frumos in viata mea. Ma bucur pentru voi ca ati fost acolo. Cum ati gasit apartamentul in Praga? Ai vreun link?
    Sa va fie de bine (concediul)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e un oras superb. Rezervarea pe care am facut-o este aici
      http://www.booking.com/hotel/cz/residence-thunovska.ro.html?aid=319856;label=review_im;sid=73951d0aaa0dac4541b4f3001322e509;dcid=2
      am avut apartamentul"Belvedere", dar nu apare in pozele din prezentare. Un apartament superb cu ferestre pe trei laturi ale camerei, de la care se vedea Praga de sus (hotelul era pozitionat undeva foarte aproape de Castel).
      Iar la Karlovy Vary am avut rezervarea asta
      http://www.booking.com/hotel/cz/apartmany-villa-liberty.ro.html?aid=319856;label=review_im;sid=73951d0aaa0dac4541b4f3001322e509;dcid=2
      pozele 3-8 din prezentare. No comment. Ne-am simtit excelent si acolo.
      Intotdeauna ne facem rezervarile prin http://www.booking.com. Suntem foarte multumiti de informatiile gasite la ei si de preturi.

      Ștergere
  3. Multumesc Doina, eu am crezut ca ati rezervat un apartament in regim hotelier pe net, nu de la hotel, asa cum sunt cele din Romania, cam 40-50 euro in centrul Bucurestiului,

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga doamna,am gasit blogul dumneavoastra tot cautind solutii pentru un alt fel de a-mi hrani familia.Am gasit diverse situri dar al dumneavoastra mi-a atras atentia in mod special pentru ca explicati totul foarte placut si usor de inteles.O singura intrebare as avea.Am incercat sa fac un calcul cit as cheltui pe saptamina pentru trei persoane,si nu stiu daca am apreciat corect suma ,dar as fi interesata cam cit se cheltuie pe saptamina pentru un meniu raw vegan.Pe mine chiar ma intereseaza pentru ca vreau sa incep un astfel de stil alimentar,dar nu as vrea sa incep ,sa-mi dau seama ca este foarte bun pentru sanatatea familiei si sa nu pot continua datorita cheltuielilor.Deci as dori o aproximare a costurilor daca cineva care citeste stie,sau chiar dumneavoastra daca nu-i cu suparare.Va multumesc foarte mult si sper ca nu v-a dranjat abordarea mea .Oseara frumoasa sau o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. stiu ca intrebarea mea nu are legatura cu subiectul dar nu am stiut unde sa va scriu multumesc

    RăspundețiȘtergere