luni, 11 iulie 2011

Pesto de masline

Din ciclul retetelor descoperite fara de voie, astazi, in miez de noapte, am executat un sos pesto din masline. Printre pagini de carte citite, coclauri de munte batute si alte indeletniciri dintr-o zi insorita de duminica, a inceput sa mijeasca in mintea mea planul de a face o reteta din bucataria italiana. S-a dovedit a fi  laborioasa si de durata, necesitand cateva pregatiri preliminare... dar sper sa discutam in curand, la modul concret, despre asta. (Cititi aici.)
Unul dintre ingredintele minune al acestei retete este Pesto de busuioc. Si pentru ca am realizat, dupa miezul noptii, cand eram in good mood pentru "bucatarisit", ca nu am suficient busuioc ca sa incep acest proces, mi-am amintit de o dorinta mai veche de-a mea, aflata pe aceiasi lungime de unda, si anume,  pesto din masline. Deci, Pesto sa fie!



  • 1 ceasca masline kalamata
  • 1 ceasca nuca
  • 3 linguri frunze de busuioc 
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamaie
Se maruntesc toate ingredinetele cu ajutorul robotului, pana capata o consistenta pastoasa.
Ideal pentru paste (raw), bruschete, sau salate.

Va invit cu drag sa cititi aceste articole si retete pe noul site Raw Vegan Joy, si multe alte noutati!

9 comentarii:

  1. eu stiu pesto de la prietenii mei italieni, ca se face cu MULT uNT

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta este varianta raw vegan.
    La fel de delicioasa.
    Am topit acest pesto. Sotul meu, Adrian, pe crakers de secara, iar eu, copil cuminte, pe feliute de dovlecel zucchini impreuna cu o salata de rosii.
    Merita sa incerci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Doina,
    Cu doua luni in urma am luat decizia de a deveni si eu raw vegan :). La prima cautare pe net am descoperit site-ul tau. M-a surprins atat de placut la prima vedere incat mi-a creat dependenta. Te felicit pentru munca pe care o depui. Am vizitat multe site-uri pe aceeasi tema. Dar de fiecare data cand deschid pagina ta ma incearca un sentiment de bucurie. Ceea ce vreau sa-ti spun este ca apreciez atat retele apetisante cat si design-ul site-ul care este unul foarte reusit. In cateva cuvine l-as caracteriza ca fiind: lumina, culoare, bucurie.
    Inca o data felicitari pentru munca depusa.

    O zi frumoasa sa ai,
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Mariana. Ai surprins foarte bine esenta, asta si urmaresc sa daruiesc oamenilor. Multumesc mult pentru feedback.

    RăspundețiȘtergere
  5. In ceea ce ma priveste ai obtinut ce ti-ai propus :).
    Am toata admiratia pentru oamenii care creeaza si daruiesc mai departe.
    Este grozav sa primesti, dar stiu cata bucurie umple si sufletul celor care daruiesc.

    Reteta de mai sus a fost prima mea reteta de raw vegan pe care am incercat-o.
    De asemenea painica mediteraneana cu usoare adaptari la gustul propriu nu-mi
    lipseste din meniul saptamanal. Eu aveam reteta mea proprie de paine din cereale
    dar ideea cu morcovii este geniala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu sunt incantata de partea cu morcovii. Chiar cred ca am sa o aplic la toate retetele de paine pe care o sa le fac de acum incolo. Succes pe mai departe. O zi binecuvantata.

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doina,

    O primavara frumoasa si plina de culoare iti doresc!

    Am postat acest mesaj mai sus si l-am sters din greseala :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu iti doresc o primavara inflorita cu mult verde. Verde atat in exterior cat si in farfuria ta.:) Cu drag.

    RăspundețiȘtergere