A inceput sezonul ciupercilor. Dupa atata ploaie, am avut bucuria sa gasim intr-o padure de pin "Piciorul caprioarei", ciupercile noastre favorite din toate timpurile. In vremurile cand mancam vegetarian, felul cel mai apreciat de mancare erau aceste ciuperci, facute pane in unt. Pe drept cuvant o delicatesa.
Am cules cu bucurie si entuziasm primele ciuperci din acest an, dar, treptat, am inceput sa avem o mare dilema: "Cum o sa le mancam?" Paneuri rumene zburdau in imaginatia noastra, calde si ispititoare... Si asa am avut prima mare tentatie din ultimele 6 luni. Am rezistat eroic, am pus ciupercile in deshidrator si ne-am detasat. Satisfactia a fost imensa.
Eu am un principiu, bazat pe experienta, sa nu faci nici un compromis cand iti propui o dieta. Daca faci unul deschizi usa la un lung sir de "mici exceptii" si in scurt timp esuezi lamentabil.
Eu am un principiu, bazat pe experienta, sa nu faci nici un compromis cand iti propui o dieta. Daca faci unul deschizi usa la un lung sir de "mici exceptii" si in scurt timp esuezi lamentabil.
Astazi am profitat de hrisca inmuiata de cu seara si de ciupercile si patrunjelul proaspat luate de la deshidratare, ca sa creez aceasta reteta. A iesit delicioasa.
- 300 g hrisca inmuiata in apa cateva ore
- 1 ceapa taiata marunt
- 100 g ciuperci piciorul caprioarei uscate si maruntite
- 1 lingura ulei din geremeni de grau
- 1 lingura patrunjel uscat si maruntit
- 2 linguri de sos de soia tamari
- peperoncini dupa gust
Se amesteca toate ingredientele si Pofta buna!
wow, arata super! cred ca a fost delicioasa!
RăspundețiȘtergereDa, a fost!
RăspundețiȘtergereDoina, nu stiu aceste ciuperci "piciorul caprioarei". Am vazut in schimb la Kaufland, galbiori uscati la punguta. Crezi ca i-as putea foosi in reteta aceasta? Multumesc!
RăspundețiȘtergereNu sunt prea mare specialista la capitolul ciuperci. Eu folosesc doar champignon si piciorul caprioarei.Scuze pentru intarzierea cu care raspund dar am fost foarte ocupata in ultima perioada.
RăspundețiȘtergere