Inca o nostalgie culinara care si-a gasit echivalentul raw vegan. Pe langa faptul ca a iesit foarte asamanatoare la gust cu salata originala de icre, este si o mancare extrem de sanatoasa. Despre valentele terapeutice ale semintelor chia am vorbit la reteta Budinca de chia cu afine, cat despre uleiul de canepa si despre alge nu cred ca mai trebuie sa spunem ceva in plus. Banuiesc ca toata lumea stie cat sunt de sanatoase si necesare in alimentatia omului "modern".
- 100 g alge hidratate
- 30 g seminte de chia
- 3 fire de ceapa verde
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita mustar
- ulei de canepa dupa gust
- 500 ml apa de izvor
- sare de Himalaya dupa gust
Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.
interesant
RăspundețiȘtergereChiar imi place cum suna.Super idea! Revin cu amanunte dupa ce am sa experimentez retzeta :)
RăspundețiȘtergereAstept ecouri. Noua ne-a placut foarte mult.
RăspundețiȘtergereOricare alge merg, sau unele anume? Eu nu am mai folosit.....
RăspundețiȘtergereIn aceasta reteta am folosit alge de mare chinezesti. Simple, fara pretentii. Am dorit un gust cat mai pregnant de "peste". Am folosit cu alta ocazie alge arame, dar nu au fost adecvate scopului. Vreau sa incerc si cu alge wakame. Momentan nu am in casa si nici nu am vazut in magazinele naturiste vizitate.
RăspundețiȘtergereA iesit super, doar la mine se pare ca a dominat algele Wakame.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai savurat si tu aceasta reteta Marta ;)
RăspundețiȘtergereBun, bun, bun de tot! Am folosit alge nori(cele pt sushi), se inmoaie foarte usor. Multumesc pentru reteta, chiar imi era pofta de ceva sarat si delicios!
RăspundețiȘtergereCu drag, si noi suntem abonati la ele.
RăspundețiȘtergereFelicitari pt blogul exemplar!
RăspundețiȘtergereAcum am inteles de unde i-a venit Ligiei Pop "ideea" de a face icre din seminte de chia.....
Ceea ce ai scris tu in iunie 2011, a "inventat" ea in august 2012....
Foarte elegant din partea ta ca nu ai acuzat-o pana acum. Insa blogul tau minunat, cu retete originale si fara un scop vadit comercial, dovedeste din plin calitatea, atat umana cat si profesionala.
BRAVO!
ps - multumesc pt reteta, abia astept sa incerc icrele....:))
Multumesc mult pentru aprecieri.
ȘtergereSper sa iti placa icrele :)). Astept un feedback.
Buna. Am facut și eu. Vai! Incredibile!Seamana mult cu icrele normale, doar ca nu sunt nici pe departe uleioase. Ma intrebam sincer daca e posibil sa mananc prea mult :D Adica e pericol de balonare etc?
RăspundețiȘtergereMultumim pentru tot.
Sunt o revelatie, intr-adevar. Adrian mananca o cantitate apreciabila la o masa si nu da semne ca ar fi prea mult. Fiind o combinatie compatibila aceste icre sunt usor de digerat.
Ștergere