marți, 27 decembrie 2011

Salata de fennel cu sos picant de avocado

Ce este mai potrivit, in aceasta perioada a exceselor culinare, decat o salata usoara, aromata si foarte digestibila?

luni, 26 decembrie 2011

Tiramisu

Fiecare familie are obiceiurile ei cand vine vorba despre sarbatori si mese festive. La noi, in astfel de momente, a devenit aproape traditional ca sa pregatim Tiramisu, mai exact, Adrian este cel care  se ocupa de acest rasfat si trebuie sa recunosc ca ii iese foarte bine.
In acest an, pentru ca intre timp am devenit raw vegani, a trebuit sa gasesc o varianta cat de cat echivalenta la acest deliciu. Mai are rost sa zic ca sunt foarte incantata de rezultat?

vineri, 23 decembrie 2011

marți, 20 decembrie 2011

Mini Pizza

Se pare ca la fiecare intalnire raw vegan, una dintre retetele mele are succes. Dupa Branza cu zucchini si chimen si Ciocolata raw, prezente la primele doua Potluck-uri, aceasta Mini Pizza, a fost apreciata la Party-ul de Craciun
Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost Pizza raw.
In linii mari procesul tehnologic este acelasi, doar la nivelul blatului si a ingredientelor am facut cateva modificari.


luni, 19 decembrie 2011

Christmas Raw Vegan Party

Vineri, 16 decembrie, a avut loc la Cluj primul raw "Christmas Party".
Pentru mine totul a fost pus sub semnul surprizelor. Cea mai mare dintre ele a fost legata de numarul participantilor. Avand in vedere experienta de la potluck-ul precedent si de numarul celor care s-au anuntat pentru intalnirea de acum, nu m-am asteptat ca sa ne strangem chiar atat de multi, si, desi rezervasem o sala pentru 11 persoane, am ajuns in final sa fim 22. 
Dar, cum totul a fost perfect integrat, am putut sa ne mutam party-ul in sala mare a localului, iar atmosfera care s-a creat a fost minunata. Am simtit ca am fost ca si o mare familie reunita, un grup extrem de inchegat si armonios, aceasta fiind o mare realizare daca ne gandim ca o parte dintre ei erau  acolo pentru prima data.
Mancarea a fost excelenta, demna de un restaurant raw vegan, si cred ca avem toate sansele sa devenim un puternic nucleu de raw food-isti, si chiar sa molipsim, incet dar sigur, si pe altii. Poze mai multe de la intalnire puteti sa vedeti aici.
Fata de intalnirile precedente, modul la care am interactionat a fost mai profund si de suflet. Am extins discutiile si la sfere spirituale, lifestyle, calatorii sau lucruri personale...

miercuri, 14 decembrie 2011

Lapte din nuci cu fructe de acai

De ceva timp incoace, imi place mult laptele din nuca. Are ceva deosebit in consistenta, onctuozitate si gust. Am baut o vreme indelungata lapte din seminte de floarea soarelui, apoi lapte din migdale, ocazional am mai facut si lapte din susan, dar se pare ca acum a venit randul nucilor. 
Astazi am facut o combinatie intre un aliment si un superaliment, nucile si fructele de acai, care se completeaza reciproc si  vizeza efecte comune. Ca o sincronicitate, astazi a aparut  pe blogul "Retete cu gust", un articol despre fructele de acai, asa ca am sa fac trimitere la el ca sa aflati mai multe.

Proprietatile nucilor sunt multe, dar, printre cele mai importante, se enumara  urmatoarele:

marți, 13 decembrie 2011

Supa Miso

Aceasta supa a fost indelung planificata. De doua saptamani imi doresc sa o fac, dar abia acum i-a venit randul. Din bucataria japoneza imi plac multe feluri de mancare, dar  sushi nori si supa miso se afla pe primele locuri. 
M-am familiarizat cu gusturile acestei bucatarii, in perioada in care am mancat macrobiotic. George Oshawa, la fel ca si regimul care ii poarta numele, este foarte cunoscut in lume si el abordeaza sanatatea si alimentatia din punctul de vedere al echilibrului energetic yin-yang.

joi, 8 decembrie 2011

Un interviu...

In luna octombrie 2011, Oana Botezatu mi-a luat un interviu ce s-a concretizat sub forma unui reportaj scris pentru revista Unica. Acesta a aparut in 24 ianuarie 2012 cu numele "Pledoarie pentru Hrana Vie". In acest reportaj, alaturi de Olivia Steer, Ligia Pop, si Adrian Oianu am pledat pentru acest tip de alimentatie. 

Si pentru ca nu am avut timp sa spun mai multe despre mine aici, pe blog, profit de aceasta ocazie ca sa va prezint acest interviu acum. Ma gandesc ca in directia unei vieti mai sanatoase, exemplul personal poate face mai mult decat sute de argumente teoretice.


miercuri, 7 decembrie 2011

Branza cu busuioc

Aceasta branza este foarte"intensa"si eu recomand a fi mancata pe o paine cu un gust cat mai neutru. Pinul da preparatelor raw o nuanta foarte interesanta, nuanta care mie imi place. M-am inspirat pentru realizarea ei de la Jenny Ross. Mai am de spus doua cuvinte despre ea: "aspra" si satioasa.

duminică, 4 decembrie 2011

Paine Mediteraneana

In sfarsit o paine perfecta! Am promis ca nu ma las pana nu o gasesc. Cea mai ilustrativa reclama pentru ea, ar putea fi, cuvintele cu care ma intampinat  Adrian, dis-de-dimineata, la trezire: "E foarte buna, am mancat deja o tava, nu ma mai pot opri." Eu nu am gustat-o pana la cina. Moment in care am hotarat ca trebuie neaparat sa facem niste portii fratesti, nu de alta, dar  el toata ziua a rontait pasionat  din ea si deja imi faceam probleme ca o sa o termine inainte de a mai prinde eu de veste. Glumesc...desi...
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mimi Kirk si Russell James. Combinat cu experienta de pana acum si creativitatea de moment, a iesit, zic eu, o treaba foarte buna.


sâmbătă, 3 decembrie 2011

Lapte crema cu ciocolata

In ultima vreme testez moduri agreabile de a bea lapte din seminte/nuci. Am avut surpriza sa constat ca imi place foarte mult laptele "pur si simplu". Am facut lapte din nuci, susan, migdale si toate au mers minunat consumate ca atare. Daca reusim sa renuntam la ideea ca laptele trebuie neaparat indulcit, o sa avem multe surprize placute.
Insa, pentru momentele cand dorim sa ne rasfatam cu un desert rapid, putem sa incercam aceasta reteta. Mie mi-a placut foarte mult. Ma gandesc sa imi fac un abonament saptamanal pentru el.

vineri, 2 decembrie 2011

Pateu din seminte de pin cu busuioc

Astazi am vrut sa fac o reteta care sa contina seminte de pin hidratate in apa. Mereu am folosit aceste seminte doar in stare uscata si m-am intrebat oare ce gust au inmuiate. Asa ca am combinat aceasta curiozitate cu pofta, destul de insistenta in ultimele zile, dupa un pesto de busuioc si impreuna cu ingredientele avute prin camara, a rezultat aceast gustos pateu tartinabil.